Geschreven door
De Online Kliniek

4 producten voor een stralende huid in de herfst

De zomerse temperaturen hebben we al even achter ons gelaten, de verwarming gaat weer aan en de warme truien komen weer uit de kast. Vast erg herkenbaar dat je huid in deze periode wat geïrriteerd en droog aanvoelt.


Verwarming beschadigt je huid

Een van de eerste dingen die we doen in de herfst is de verwarming lekker hoog aanzetten. We moeten het tenslotte wel behaaglijk hebben. Helaas zorgen hoge temperaturen van de verwarming voor droge lucht in huis. De droge lucht zorgt voor beschadigingen aan je huid waardoor je huid niet goed meer vocht vast kan houden.


Oplossing? Waterbakjes in huis zetten!

Ik hoor je denken, maar hoe zorg ik voor een goede luchtvochtigheid in huis? Dat is eigenlijk vrij simpel. Zorg er allereerst voor dat je de verwarming in huis niet overdreven hoog zet (max 21 graden). Daarnaast is het belangrijk dat je waterbakjes in huis plaatst. Het water in de bakjes zal verdampen (in plaats van uit je huid) en wordt opgenomen in de lucht. Hierdoor is de lucht in huis minder droog en zacht voor je huid.

Laat de herfst nu precies de tijd zijn dat je met meer werkstoffen in je huidproducten aan de slag kan gaan! Dan bedoelen we niet de producten die zomaar in de winkel te verkrijgen zijn (zonder werkzame ingrediënten).

Hoogste tijd dus om deze 4 producten met hoge percentages werkstoffen te gaan gebruiken voor een goede huid in de herfst.

Product 1: Exfoliëren van je huid

Je huidbarrière is de buitenste laag van je huid die bescherming biedt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je zou denken dat als deze huidlaag heel dik is, dat je huid goed beschermt is, maar niets is minder waar.

In de zomer bouw je een dikke laag aan dode buitenste huidcellen op, omdat je huid zich beschermt tegen de zon. Zodra we onze huid minder blootstellen aan de zon is deze laag zinloos. Deze dikke laag huidcellen zorgen er zelfs voor dat werkzame ingrediënten vanuit je huidproducten niet goed kunnen worden opgenomen door je huid.

Haal je je dode huidcellen niet op tijd weg? Dan zie je dat je huid er dof, grauw, vlekkerig en onzuiver van kan worden. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk je huid exfoliëren.


Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is het verwijderen van je bovenste dode huidlaag. Een exfoliant bestaat in poedervorm, maar kan ook een vloeibaar product zijn. Een exfoliant zorgt ervoor dat het “lijmlaagje” tussen je dode huidcellen (die op je huid blijven liggen) los worden geweekt. Met als resultaat dat je dode huidcellen makkelijk loslaten en afschilferen (dit heb je vaak zelf niet door) en je huid egaler wordt.

ILUMA - Intense Exfoliating Powder

ILUMA Intense Exfoliating Powder | €39,95
* minimaal 2-7 keer per week gebruiken

Deze krachtige poeder maakt je huid super zacht, stralend en egaliseert onzuiverheden en pigmentvlekken. Zelfs de meest gevoelige huidtypes kunnen dit product gebruiken en ook tijdens zwangerschap.


Wat is het verschil tussen een exfoliant en een scrub?

Een scrub bevat grove korrels die je zelf over je huid heen wrijft, waardoor dode huidcellen loslaten. Het nadeel aan een scrub is dat deze korrels vaak hoekig zijn en beschadigingen aan je huid kunnen veroorzaken. Hierdoor loop je het risico dat je huid niet goed meer vocht kan vasthouden en rimpels sneller gevormd worden.

Een exfoliant is een vloeistof of poeder, die langzaam in je huid zakt (zonder korrel). Je veroorzaakt hiermee dus geen onnodige beschadigingen aan je huid. Om deze reden alleen al is het verstandig om een exfoliant te gebruiken in plaats van een scrub. Tenzij je een hele dikke en stevige huid hebt, wat vaak bij mannen voorkomt.

Product 2: Herstellen van je buitenste huidlaag

Wij krijgen vaak de vraag, hoe herstel ik mijn huid? Nadat je al je dode huidcellen verwijderd hebt, kan je aan de slag met het herstellen van je buitenste huidlaag. De ingrediënten vanuit je huidproducten hebben tenslotte nu weer nut, omdat deze niet meer worden tegengehouden door een dikke laag dode huidcellen op je huid.

VITAL C - Hydrating Anti Aging Serum

VITAL C Hydrating Anti-Aging Serum | €76,50
* elke ochtend en avond gebruiken

Het serum dat wij adviseren bevat 15% vitamine C. Dit percentage is veel hoger dan andere serums vaak bevatten. Goed te weten is dat vitamine C pas werkzaam is bij een minimale percentage van 5%.

Dit serum zorgt voor de aanmaak van nieuw gezond en sterk huidweefsel waardoor je huid verstevigt. Je zal zien, minder fijne lijntjes, een gehydrateerde huid en eventuele pigmentvlekken egaliseren.

Dit product is geschikt voor elk huidtype, op de onzuivere huid na. Heb je een onzuivere huid? Kies in dit geval liever voor het “VITAL C – Hydrating Antioxidant ACE serum”.

Product 3: Bescherm je huid elke dag met SPF

Ook in de herfst (lees: het gehele jaar) is het belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV-straling. UV-straling komt namelijk gewoon door de wolken heen en is ook in de herfst en winter schadelijk voor je huid.

Bescherm je huid dan ook elke dag met een minimale beschermingsfactor SPF 30 om pigmentvlekken, uitdroging van je huid of vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

PREVENTION+ - Daily Matte Moisturizer SPF 32+

Prevention + Daily Matte Moisturizer SPF 32 | €47,5
* dagelijks elk seizoen gebruiken

Deze dagcrème is een hydraterende, anti-aging, herstellende dagcrème die een hoge en effectieve zonbescherming biedt. Geschikt voor mannen en vrouwen van elke leeftijd.

Product 4: Werkstoffen, minder rimpels met Retinol

Tijdens de zomerperiode moet je erg voorzichtig zijn met het gebruik van producten met Retinol (ook wel bekend als vitamine A). Het ingrediënt Retinol maakt je huid namelijk overgevoelig voor zonlicht.

Goed nieuws! Aangezien het inmiddels herfst is, kan je meteen gaan starten met dit prachtige ingrediënt. Retinol is het meest besproken ingrediënt op het gebied van huidverjonging. Er is jarenlang onderzoek gedaan naar de werking van Retinol bij het verminderen van rimpels.

Wij zijn dan ook erg enthousiast dat we eerlijk kunnen aangeven dat gebleken is (vanuit resultaten uit honderden onderzoeken) dat Retinol wel degelijk rimpels kan verminderen (Kong et al., 2016). Goed te weten is dat Retinol pas werkzaam is vanaf een percentage van 0,01%.

Let dan ook goed op bij het kopen van een huidproduct die Retinol bevat. Er worden tegenwoordig namelijk genoeg producten verkocht die niet eens in de buurt komen van dit percentage.


Wat doet Retinol precies?

1. Retinol beschermt je huid tegen vrije radicalen
Retinol is een krachtige antioxidant die huidveroudering tegengaat, door je huid te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen vormen zich de hele dag door in je lichaam. Bijvoorbeeld bij het afbreken van voeding, door het roken van sigaretten en door blootstelling aan uitlaatgassen en UV-straling.

2. Retinol verstevigt je huid
Een andere belangrijke kenmerk van Retinol is dat deze andere huidcellen (fibroblasten) de opdracht geeft om nieuwe gezonde huidcellen aan te maken. Waardoor je huid strakker en steviger wordt. Retinol is een krachtig ingrediënt die je huidcellen wakker schudt en activeert. Tijdens de herfst meteen mee aan de slag gaan dus!

Wij adviseren het AGELESS Total Overnight Retinol Masque. Dit krachtige masker bevat één van de hoogst mogelijke percentages Retinol, die zowel fijne lijntjes en rimpels vermindert. Daarnaast geeft dit masker (die je de hele nacht op je huid mag laten zitten) een enorme hydratatie boost aan je huid. Je wordt namelijk wakker met een stevige en gladde huid.

AGELESS - Total Overnight Retinol Masque

AGELESS Total Overnight Retinol Masque | €92,-
* maximaal 2x per week gebruiken

Deze crème breng je aan in plaats van je nachtcrème en laat je de hele nacht inwerken. De volgende ochtend was je het van je gezicht en merk je meteen dat je huid strakker aanvoelt en gehydrateerd is.
Goed te weten, is dat zelfs een gevoelige huid dit masker gewoon kan gebruiken!

Alle producten meteen bestellen?

4 producten voor een mooie huid in de herfst

Klik hier of op bovenstaande button om de producten zelf in je winkelmand te zetten.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*