Geschreven door
De Online Kliniek

4 tips voor je huid bij 25 en 35 jaar

Wacht niet totdat je 35 jaar bent om je te laten adviseren door een goede huidspecialist over de juiste producten voor je huid. Je huid start namelijk met verouderen rond je 25e.

We krijgen dan ook vaak de vraag, vanaf welke leeftijd moet ik beginnen met producten te gebruiken voor mijn huid met werkzame ingrediënten?


Vanaf 25 jaar begint huidveroudering

Vanaf dat je 25 jaar bent, neemt de hoeveelheid collageen in je huid met 1% per jaar af en krijg je zichtbaar meer fijne lijntjes (rimpels). Start dus zeker vanaf deze leeftijd met huidproducten die werkzame ingrediënten bevatten. Deze zorgen namelijk voor het actief houden van je huidcellen in het behouden van jouw strakke mooie huid!


Je huidcellen worden traag naarmate je ouder wordt

Hoe ouder je wordt, hoe minder snel je huidcellen herstellen en heeft je huid meer werkzame ingrediënten nodig om deze actief en gezond te houden. Deze ingrediënten worden niet voor niets werkzaam genoemd, aangezien ze je huidcellen aan het werk zetten.

Wat gebeurt er met je huid bij het ouder worden?

Naarmate je ouder wordt, neemt de activiteit van je huidcellen af. Je huidcellen vernieuwen zich minder snel en maken minder collageen en elastine aan. Collageen en elastine zorgen juist voor de stevigheid van je huid. Ga je niet aan de slag met werkzame ingrediënten? Dan verslapt je huid en krijg je meer rimpels.


Je huidcellen worden actief door werkzame ingrediënten

Door werkzame ingrediënten te gebruiken in je dagelijkse huidproducten worden je fibroblasten (dit zijn huidcellen die voor de aanmaak van collageen en elastine zorgen) geprikkeld om actief te blijven en voldoende collageen en elastine aan te blijven maken.

Resultaat? Een strakkere huid en minder snel vorming van nieuwe rimpels!


Ben je rond de 25 jaar?

Dan is het vanaf nu tijd om de volgende stappen te volgen. Je huid heeft namelijk vanaf deze leeftijd nog een goed herstellend vermogen en je huidcellen zijn van nature nog vrij actief.

Hoe langer je wacht hoe lastiger het is om je huidcellen actief te maken.

vrouw brengt creme aan op gezicht | huidverzorging

Tip 1: Reinig elke ochtend en avond je huid (2x)

Reinig je je huid nog niet? Dan raden wij aan vanaf nu twee keer per dag, twee keer achter elkaar, je huid goed te gaan reinigen.


Waarom moet je je huid in de ochtend reinigen?

Nu vraag je je natuurlijk af, hoezo moet ik eigenlijk mijn huid in de ochtend reinigen? Tijdens het slapen scheidt je lichaam, de afvalstoffen die overdag zijn binnengedrongen, uit je huid (zoals vrije radicalen, transpiratie, bacteriën en talg) en vernieuwen je huidcellen zich. Erg belangrijk om deze afvalstoffen de volgende ochtend van je gezicht goed af te wassen.

Je huid reinigen met alleen water, volstaat niet!

Je gezicht reinigen met alleen water is niet voldoende. Het water spoelt direct weer van je huid af, vanwege het vet (talg) wat je huid overdag of in de nacht heeft achtergelaten. Je gezicht reinigen met een milde reiniger is al genoeg!


Waarom je huid in de avond reinigen?

Het is belangrijk om in de avond niet alleen je dagcrème (met SPF), talg en mogelijke make-up resten van je gezicht te reinigen. Maar ook het vuil, wat op je huid ligt, waarmee je de hele dag in aanraking bent geweest van je gezicht te wassen. Denk bijvoorbeeld aan vrije radicalen, zonlicht, uitlaatgassen, eventuele sigarettenrook, verwarming, bacteriën en nog veel meer.


Waarom 2x achter elkaar reinigen?

Met één keer reinigen verwijder je niet voldoende vuil. Bij een eerste keer reinigen verwijder je een hoop talg en vuil van je gezicht, maar nog niet alles. Een tweede keer reinigen haalt het laatste laagje talg en vuil van je gezicht.

En vergeet niet! Dat een tweede keer reinigen ervoor zorgt dat de werkzame ingrediënten, die je na het reinigen aanbrengt op je huid (vanuit je serum, dagcrème, nachtcrème), optimaal je huid in kunnen trekken.


MEER rimpels bij het NIET reinigen van je huid

Als je je huid niet reinigt, blijven afvalstoffen op je huid liggen en komen deze op het kussen van je bed terecht. Een broeiplek van bacteriën waar je de hele nacht met je gezicht in ligt. Spoel je deze afvalstoffen en bacteriën de volgende ochtend niet goed af met een reiniger? Dan raakt je huid geïrriteerd, ontstaan onzuiverheden (acne) en ontwikkel je sneller rimpels.

VITAL C Hydrating Facial Cleanser en AGELESS Total Facial Cleanser | €33,50 per stuk
* lees bij beide reinigers het kopje “gebruik” goed

– De Vital C reiniger haalt een hoop talg en vuil van je gezicht (bevat vitamine C).
– De Ageless reiniger bevat genoeg werkstoffen om je huid grondig te reinigen en egaliseren (zorgt voor minder rimpels).


Gevolgen voor je huid als je NIET goed reinigt

  • Veroudert je huid 7x sneller
  • Groeien bacteriën op je huid
  • Heb je meer kans ontstekingen (acne)
  • Worden je wimpers droog en vallen uit
  • Heb je kans op een oogontsteking
  • Drogen je lippen sneller uit
  • Kan je huid niet goed herstellen
  • Verstoppen je poriën (verstikt je huid)

 

Tip 2: Smeer elke dag SPF 30 op je gezicht

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Je moet je huid elke dag beschermen tegen UVA en UVB straling. Dit geldt voor mannen en vrouwen, het hele jaar door en zeker ook in de winter!

SPF beschermt je huid namelijk niet alleen tegen de zon (wat veel mensen denken), maar ook tegen vrije radicalen, de kou en nog veel meer. Daarnaast zorgt het ervoor dat rimpels, littekens, rosacea, acne en pigmentvlekken niet verergeren als je onbeschermd naar buiten gaat!


UVA gaat dwars door glas heen

Vergeet niet dat UVA (straling van de zon die voor huidveroudering zorgt) ook door glas heen gaat en je huid aantast. Je huid droogt uit, raakt geïrriteerd en je krijgt sneller rimpels.

Ook in de winter komt UVA straling gewoon door de wolken heen, minder sterk dan in de zomer, maar is zeker wel schadelijk voor je huid!

UV-stralen beschadigen je DNA

Wat veel mensen niet weten, is dat UV-stralen tot diep in je huid dringen en zelfs je levende huidcellen (in je dermis) beschadigen. Dit is de huidlaag die voor de stevigheid van je huid zorgt.

Zit je veel in de zon? Dan loop je het risico dat je DNA cellen en collageen kapot gaan en je huidcellen minder gezonde cellen aanmaken. Zo krijg je eerder rimpels en zal je huid sneller verslappen. Dit wil toch niemand?

Ons advies is dan ook om elke dag (het hele jaar door) dezelfde dagcrème te gebruiken.

PREVENTION + Daily Matte Moisturizer SPF 32+ | €47,50
* elke ochtend gebruiken na het aanbrengen van je serum

– Deze dagcrème hydrateert en herstelt je huid
– Deze dagcrème is geschikt voor mannen en vrouwen (van elke leeftijd)
– Bevat genoeg werkzame ingrediënten (bijvoorbeeld vitamine C)
– Maakt je huid strak en stevig
– Bevat een hoge en effectieve zonbescherming van SPF 32

Tip 3: Gebruik elke dag een serum

De serums die wij aanraden bevatten voornamelijk één hoofdingrediënt in hoge percentage. Hetzelfde ingrediënt zit niet in een dagcrème of nachtcrème een serum is daarom extra belangrijk. Je huid heeft meerdere werkzame ingrediënten nodig, daarom moet je het gebruik van een serum nooit overslaan!


Waarom breng ik eerst een serum aan?

Een serum is over het algemeen meer vloeibaar dan een crème en breng je daarom ook voor je dag- of nachtcrème aan. Het is lastig voor een serum om door een dikke laag crème heen te dringen. Vandaar dat je altijd na het reinigen van je huid eerst je serum aanbrengt en vervolgens je dag- of nachtcrème.


Waarom vitamine B zo goed is voor je huid

Een ingrediënt wat zelden verwerkt zit in een dag- of nachtcrème, maar wat wel heel erg belangrijk is voor een gezonde en stralende huid, is vitamine B. Ook wel bekend als Niacinamide.

Dit ingrediënt heeft oneindig veel voordelen, lees hieronder welke allemaal!

Vitamin B serum van ALPHA-H | €49,95
*elke ochtend en avond gebruiken na het reinigen van je huid

– Heeft een herstellend vermogen
– Egaliseert je huid
– Stimuleert de aanmaak van collageen (vermindert rimpels)
– Remt je talgproductie (minder acne)
– Geschikt voor mannen en vrouwen (van elke leeftijd)

Tip 4: Gebruik een nachtcrème met werkzame ingrediënten

Om je huidcellen te activeren is het aanschaffen van een nachtcrème met Glycolzuur een must. Glycolzuur stimuleert de aanmaak van collageen, zorgt voor een egale huid en laat dode huidcellen (die op je huid blijven liggen) afschilferen.

Kortom, nieuwe (gezonde) huidcellen worden aangemaakt en je oude (gepigmenteerde) huidcellen schilferen af. Om deze redenen is Glycolzuur in de nacht een geweldig ingrediënt om je huid mooi en stralend te houden.

Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Crème van ALPHA-H | €58,95
* elke avond aanbrengen na je serum (geschikt voor mannen en vrouwen)

– Bevat Glycolzuur, Hyaluronzuur en Melkzuur
– Vermindert fijne lijntjes, grove poriën en pigmentatie
– Binnen 2 tot 6 weken verstevigt je huid


Gebruik werkzame ingrediënten vanaf 25 jaar

Voor iedereen die deze blog leest en rond de 25 jaar is! Alle 5 producten in deze blog bevatten de essentiële ingrediënten die je huid nodig heeft tussen de leeftijd van 25 en 35 jaar oud.

Als je het ons vraagt? Meteen starten met het gebruik ervan!

Mocht je deze producten willen bestellen?

 

Klik hier of op onderstaande button om de producten zelf in je winkelmand te zetten.

Bestel producten

IMAGE Skincare Hydrating Facial Cleanser en AGELESS Total Facial Cleanser gezichtreinigerPrevention+ SPF 32 IMAGE SkincareAlpha-h Vitamine B serum | acneALPHA-H Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Crème

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*