Behandeling

Microneedling

 “Microneedling is dé behandeling om rimpels, (acne) littekens, pigmentvlekken, striae, grove poriën, wallen of een doffe huid te verminderen! Binnen 3-5 behandelingen een egale en gladde huid.”

 


 

Wat is microneedling?

Microneedling is een effectieve behandeling om de huid in de diepte te vernieuwen. Onze huidtherapeuten voeren deze behandeling uit met een Dermapen. Met deze pen worden werkzame stoffen, in de vorm van een vloeistof, op je huid aangebracht. Vervolgens brengt de Dermapen de ingrediënten in je huid met kleine gaatjes.

Door deze ingrediënten wordt het natuurlijke genezingsproces van je huid geactiveerd. De behandeling stimuleert de productie van nieuw collageen en maakt je huid glad en egaal. Je huid wordt van binnenuit hersteld en opgevuld waardoor rimpels, (acne) littekens, pigmentvlekken, striae, grove poriën of een doffe huid verminderen

We behandelen altijd het hele gezicht
Onze huidtherapeut behandelt altijd het gehele gezicht, omdat je de gehele conditie van je huid wilt verbeteren en niet enkel plaatselijk. Er kan uiteraard wel extra aandacht geschonken worden aan een specifiek gedeelte van het gezicht. Naast het gezicht, is de behandeling van overige lichaamsdelen ook mogelijk zoals hals, decolleté, handen en benen.

Voor wie is microneedling geschikt?Boek hier een afspraak in | behandeling

Voordat je een microneedling ondergaat, raden we peeling behandelingen vooraf aan. De peelings zijn effectief in, bijvoorbeeld het verminderen van acne, waarna je vervolgens met microneedling de overgebleven littekens aanpakt. Microneedling is geschikt voor het verminderen van huidproblemen, maar ook als je een gezonde huid wilt behouden. De behandeling voeren we niet uit op een huid met open wondjes, actieve acne of tijdens zwangerschap.

Resultaat van microneedling

Na een eerste behandeling is huid rood, maar de dagen daarna zal je meteen zien dat je huid meer glanst. Na een tweede behandeling is je huid zacht en egaal en bij een derde en vierde behandeling verminderen littekens en fijne lijntjes. De resultaten zijn niet direct zichtbaar, aangezien je huid tijd nodig heeft om te herstellen en collageen en elastine aan te maken. Dit proces kan ongeveer 1-2 maanden duren.

Hoe ziet mijn huid na de behandeling eruit?
Na de behandeling kan je huid enkele uren tot 2 dagen rood en lichtelijk gezwollen zijn. Ook kan je huid licht gaan schilferen. Dit komt doordat oude dode huidcellen sneller loslaten (afschilferen) en plaatsmaken voor nieuwe huidcellen. Mocht er een schilfer ontstaan, trek daar vooral niet aan. Dit kan pigmentvlekken veroorzaken.

De TOSKANI Recovery Cream geeft verlichting en zorgt vanwege werkzame ingrediënten voor sneller herstel.

Tips voor na de behandeling

  • Wees de dagen na de behandeling voorzichtig met je huid
  • Vermijd de sportschool en sauna 48 uur na de behandeling (zweet kan je huid irriteren)
  • 24 uur na de behandeling geen make-up aanbrengen
  • Breng minimaal SPF 30 aan elke dag
  • Is je huid droog en schilfering? Wacht met het gebruik van ingrediënten als Salicylzuur, Glycolzuur of Retinol totdat je huid niet meer droog of schilferig is (als je deze ingrediënten direct inzet, wordt je huid droger en geïrriteerd)

Tijdens de microneedling behandeling

Meso cocktails voor huidverbetering microneedlingWe starten de behandeling met het reinigen van je huid en het maken van foto’s. We willen namelijk het resultaat goed kunnen meten als de behandelingen afgerond zijn. Tijdens de behandeling brengen we een op maat gemaakte cocktail met specifieke werkzame ingrediënten aan. Deze pakken intensief je huidprobleem aan.

Is microneedling een pijnlijke behandeling?
Geen zorgen, de behandeling is goed te verdragen. Je kan de behandeling zowel met als zonder verdovende crème ondergaan. Mocht je gebruik willen maken van een verdovende crème (EMLA crème), dan kan je deze zelf aanvragen bij je huisarts. LET OP: breng deze crème 45 minuten voor de behandeling in een dikke laag aan op het te behandelen gebied. De crème hoef je niet af te spoelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Microneedling start in kuurverband van 3-5 behandelingen elke 4 weken. Na het afronden van de kuur adviseren we om je huid goed te onderhouden met de juiste producten.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Er is een vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk als je een aanvullende verzekering hebt en de behandeling uitgevoerd wordt om acne littekens te verminderen. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij je verzekering.

De Online Kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).
Logo Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten Kwaliteitsregister logo


 

Behandeling inboeken


BEHANDELLOCATIE
Hoefblad 99
2231 WR Rijnsburg

  • Bekijk onze behandelingen op deze pagina.
  • Meteen een afspraak maken? Vul onderstaand schema in.
Kalender word geladen......
Powered by Booking Calendar
- Beschikbaar
 
- Geboekt
 
- In behandeling