Geschreven door
De Online Kliniek

Welke crème heb je nodig om eczeem te behandelen?

Eczeem en een droge huid behandelen met Simple gezichtscrème van Tiindi? De Online Kliniek heeft het product door 10 personen uit ons testpanel laten testen. We vertellen je graag wat ze hebben ervaren!

Waar staat Tiindi voor?

Als je spreekt over Tiindi dan spreek je over 100% onbewerkte biologische Sheabutter. Tiindi betekent Sheabutter in het Gambiaans. Tiindi staat voor eerlijke onbewerkte producten, die met de hand zijn gemaakt en waarvan de verpakkingen recyclebaar en duurzaam zijn.

De producten van Tiindi bevatten enkel natuurlijke ingrediënten, zijn niet bewerkt en bevatten geen chemicaliën. Het assortiment bestaat uit reinigers, bodybutters, gezichtscrèmes en body oliën, allemaal met het hoofdingrediënt Sheabutter.

DOK-testpanel

Via social media hebben hebben we gevraagd: wie heeft er last heeft van eczeem of een zeer droge huid? En wil vrijwillig (gratis) het product Simple van Tiindi uittesten? Massaal hebben we berichten ontvangen en is ons duidelijk geworden dat veel mensen last hebben van eczeem. Op volgorde van binnenkomst van aanmeldingen hebben we het testpanel gekozen. Voorwaarde van deelname was het verkrijgen van een vooraf foto (voor het product gebruik werd) en een achteraf foto (na 2 weken). Tot slot heeft het testpanel een dagboek bijgehouden (hoe de huid aanvoelt en of er verandering plaatsvindt).

Hoe herken je eczeem?

Er zijn verschillende vormen van eczeem, maar over het algemeen gaat deze huidaandoening gepaard met roodheid, zwelling, korstjes, schilfers en jeuk op verschillende plekken op de huid.

Hoe ontstaat eczeem?

In veel gevallen ontstaat eczeem door hormonale veranderingen, gebruik van verkeerde huidproducten (met slechte ingrediënten zoals alcohol of parfum), stress of genetisch bepaald. Bij eczeem is je huid extreem gevoelig voor factoren van buitenaf, denk aan wasmiddel, huidverzorging, zon, vochtig klimaat, zweet, heet douchen, etc.

Ons testpanel gaf aan dat het lastig is om een goed product te vinden die eczeem vermindert. Een huid met eczeem is vaak erg gevoelig, jeukt en huidreacties ontstaan snel na het aanbrengen van een product.

Tiindi | SimpleGezichtscrème

Simple creme gezicht eczeem

 • SOS-creme
 • 100% natuurlijk
 • Elke ochtend en avond gebruiken
 • Dierproefvrij
 • Kleine hoeveelheid nodig
 • Hydrateert en verzacht
 • Ook geschikt voor het lichaam

Ingrediënten

 • Shea butter = pure Shea butter afkomstig van de Karite boom. Bevat Vitamine A, E en F. Het geeft directe hydratatie, herstelt je huid en verbetert de bloedsomloop en elasticiteit van je huid.
 • Arganolie = wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom. Bevat een grote hoeveelheid Vitamine E. Deze herstelt en verzorgt je huid en wordt makkelijk door je huid geabsorbeerd en je huid voelt niet vet aan.
 • Tarwekiemolie = afkomstig van de tarwekiemen van een gewas wat wereldwijd verbouwd wordt. Bevat Vitamine A en E en beschermt je huid tegen schade door vrije radicalen (UV-straling, uitlaatgassen etc). Het stimuleert de doorbloeding van je huid, waardoor je huid snel vernieuwt (wondjes of beschadiging aan je huid herstellen snel).
 • Honing = door de toevoeging van enzymen kan nectar (substantie die honingbijen uit bloemen halen) omgezet worden naar honing. Honing herstelt een beschadigde huid, werkt ontsteking- en bacterieremmend, versterkt je huidcellen en desinfecteert je huid.
 • Bijenwas = is een vettige substantie die wordt gemaakt door bijen. Herstelt je huid en vermindert ontstekingen door de antibacteriële werking.
 • Vitamine E-olie = herstelt je huid door het versterken van je buitenste huidlaag en beschermt je huid tegen schade door UV-straling.

eczeem verminderen met creme

Resultaten

 • bij 7 van de 10 personen is de huid minder droog
 • bij 7 van de 10 personen jeukt de huid minder
 • bij 5 van de 10 personen is de huid minder rood
 • bij 2 van de 10 personen is meer roodheid en jeuk aanwezig
 • bij 2 van de 10 personen is de hoeveelheid eczeem afgenomen

Eindoordeel

Op basis van ingrediënten scoort Simple van Tiindi hoog, want het product bevat goede verzachtende ingrediënten zoals Shea butter, Arganolie, Vitamine E-olie en bijenwas. Het product bevat geen irriterende ingrediënten die eczeem verergeren. Eczeem is lastig te behandelen, omdat elke vorm van eczeem anders reageert op een product en eczeem erg onvoorspelbaar is. We kunnen concluderen dat de crème, bij mensen die eczeem hebben, de huid minder droog maakt en jeuk vermindert. Bij een aantal mensen is het eczeem verminderd, maar helaas niet bij het overgrote deel.

Heb je last van eczeem of een zeer droge huid? Simple is voor €34,95 verkrijgbaar op www.tiindi.nl.

Vind je deze blog interessant? Leuk als je de blog deelt door op onderstaande knop te klikken.

Marie 10 april 2019 om 06:42

Welke producten van image skincare kun je inzetten bij eczeem in het gezicht?

Groetjes

  De Online Kliniek 10 april 2019 om 08:05

  Hi Marie,

  Bedankt voor je bericht!
  Van IMAGE Skincare kan je de I RESCUE inzetten bij eczeem op het gezicht!
  De I RESCUE kalmeert de huid, vermindert jeuk en droge plekjes.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*