GLYCOLZUUR

Is afkomstig uit rietsuiker, afgeleid van een natuurlijk product en is bewezen effectief. Hier zijn enorm veel studies naar gedaan. Glycolzuur is geschikt voor huidproblemen zoals hyperpigmentatie, huidveroudering, acne en een droge huid en valt onder de groep ‘fruitzuren’ (ook wel Alpha Hydroxy Acids of AHA).

Glycolzuur is een exfoliant

Verder exfolieert Glycolzuur de huid. Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen middels een product. In tegenstelling tot het scrubben van de huid wordt bij exfoliëren dode huidcellen verwijderd door de Glycolzuur, in plaats van door het maken van een roterende beweging.

Als we jong zijn hebben we minder hulp nodig, maar als we ouder worden gaat je celdeling vertragen en heeft de huid meer moeite om deze dode huidcellen kwijt te raken.

Zeer geschikt voor een droge acne huid

Heb je een droge acne huid en maakt Salicylzuur (dit is een ander ingrediënt en tevens een exfoliant) je huid droger? Probeer dan eens een product met Glycolzuur. Glycolzuur zorgt ervoor dat je poriën niet verstopt raken en is dus ideaal te gebruiken bij mee-eters, een vette huid en acne.

❌ LET OP:

  • Bouw het gebruik van Glycolzuur op.
  • Je huid kan gevoeliger worden voor zonlicht door Glycolzuur, dus gebruik elke dag een SPF.
  • Tijdens het gebruik van producten met Glycolzuur kan je huid droog en schilferig worden. Schrik hier niet van. Dit is een goed teken, je huid is zich namelijk aan het vernieuwen.
  • Na het aanbrengen van een crème met Glycolzuur kan je een lichte tinteling voelen. Een lichte tot medium tinteling is prima, maar als je huid erg branderig en warm aanvoelt dan is het product te sterk voor je huid.
  • Niet geschikt tijdens zwangerschap.

Tips

  • Glycolzuur is pas werkzaam als de concentratie van het ingrediënt hoog genoeg is (vanaf 5%).
  • Glycolzuur is vooral geschikt voor de normale, vette, droge en ouder wordende huid.
  • Bij een zeer gevoelige en rosacea huid is het inwinnen van goed advies erg belangrijk.

Onze favoriete producten met Glycolzuur