Geschreven door
De Online Kliniek

5 tips voor een mooie huid

Dagelijks krijgen wij tientallen vragen over de huiden van onze klanten! Denk bijvoorbeeld aan “Hoe kom ik van mijn acne af?”, “Welke producten zijn goed voor mijn droge huid?” en “Hoe verminder ik mijn pigmentvlekken?”

De prangende vraag bij iedereen is: “Hoe krijg ik een mooie huid?”. Ook als je geen huidprobleem (zoals acne, pigment of rosacea) hebt, ben je bij ons aan het goede adres!

Wij helpen veel mensen bij het behouden van een mooie en vitale huid en delen graag 5 tips voor een mooie huid!


Direct aan de slag?

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Bekijk dan direct onze 4 producten voor een peeling thuis, om je huid een intense boost & glow te geven!

set 4 producten peeling thuis
SET GLOW PEELING THUIS


TIP 1: GEBRUIK GEEN HUIDPRODUCTEN MET PARFUM, ALCOHOL EN PARABENEN

In de meeste producten die je kan vinden in de winkel en online zijn parfum, alcohol en/of parabenen verwerkt. Hier verbazen wij ons iedere dag weer over. Deze stoffen zijn namelijk irriterend voor je huid, drogen je huid uit en kunnen zelfs huidproblemen zoals acne en rimpels veroorzaken.

Wat zijn slechte ingrediënten?

Check jouw producten op o.a. de volgende ingrediënten:

❌  Parfum, fragrance, alcohol denat, SD alcohol, ethanol, methanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol, isopropyl alcohol, methylparaben, butylparaben, propylparaben en isoparaben.

NOTE: Bevatten jouw producten deze stoffen? Laat ze dan links liggen en smeer ze niet op je gezicht!

✔️  Let op: er zijn ook goede (vette) alcoholen. Deze zorgen juist dat je huid vocht vasthoudt (drogen je huid niet uit) en zijn niet schadelijk voor je huid. Dit zijn bijvoorbeeld cetyl alcohol, cetearyl alcohol, myristyl alcohol, behenyl alcohol en stearyl alcohol.

Twijfel je?

Onze huidtherapeut kijkt graag met je mee! Stuur ons gerust een foto van de ingrediënten van jouw product (meestal op achterzijde van het product) via e-mail of WhatsApp whatsapp direct onze huidtherapeuten de online kliniek whatsapp logo.

Dan helpen wij je verder en vinden we samen een goed alternatief zonder deze irriterende stoffen!


TIP 2: BESCHERM OVERDAG, ACTIVEER IN DE NACHT

De basic essentials in jouw skincare routine zijn je dagcrème en nachtcrème. Deze twee crèmes zijn belangrijk om overdag je huid te beschermen en ‘s nachts je huid te activeren.

Dagcrème om je huid te beschermen☀️

De belangrijkste taak van verzorgingsproducten overdag is je huid beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. Denk aan:

 • UV-straling (UVA en UVB)
 • Vrije radicalen (zoals uitlaatgassen, verwarming, sigarettenrook en smog)
 • Wind en kou

Met werkzame ingrediënten kan je je huid tegen deze invloeden beschermen! Een SPF is hierbij onmisbaar! Een goede dagcrème met SPF zorgt er bovendien voor dat littekens, rosacea, rimpels, acne en pigmentvlekken niet verergeren.

Tip: Wij adviseren de Prevention+ Daily Matte Moisturizer SPF 32 van IMAGE Skincare. Deze olievrije dagcrème beschermt je huid tegen UVA en UVB straling, werkt anti-aging met vitamine C en E en hydrateert je huid voor een mooie glow!


Nachtcrème om je huid te activeren🌙

In de avond en nacht herstelt je huid. Juist dan wil je je huid stimuleren en activeren, met hoge % actieve ingrediënten, die door je eerste huidlaag heen trekken.

Deze ingrediënten worden in de nacht beter opgenomen door je huid, omdat je huid tijdens je slaap veel beter doorlaatbaar is. Door de betere doorbloeding van je lichaam heeft je huid bovendien alle rust om de ingrediënten goed te verwerken.

Andere ingrediënten in de avond

Deze hoge percentages actieve ingrediënten zijn ontzettend mooi om in de avond / nacht te gebruiken om je huid te activeren en verbeteren. Maar een aantal van deze ingrediënten werken ook echt beter in de nacht dan overdag!

Retinol is een voorbeeld van zo’n ingrediënt dat je beter ‘s nachts kan gebruiken:

 • Retinol maakt je huid gevoeliger voor UV-straling
 • De werking van Retinol gaat snel verloren wanneer het in aanraking komt met UV-straling. Super zonde, natuurlijk!

Gebruik ook liever geen Glycolzuur, Melkzuur en Salicylzuur in je crèmes overdag.

 • Deze zuren exfoliëren (= verwijderen het bovenste laagje dode huidcellen).
 • Hierdoor wordt je huid gevoeliger voor zonlicht.
 • Reinigers met deze zuren? Die mag je wel gebruiken! Deze spoel je namelijk weer van je gezicht af.
 • Smeer wel altijd je dagcrème met SPF om je huid goed te beschermen!

In de avond gebruik je dus vaak andere ingrediënten dan overdag. Daarom is het mooi een aparte nachtcrème te gebruiken om je huidverbetering te optimaliseren.

Tip: Actief tegen rimpels werken? Gebruik overdag het AGELESS Total Pure Hyaluronic Filler serum onder je dagcrème en ga ‘s nachts aan de slag met Retinol, zoals bijvoorbeeld met onze Restoring Youth Repair Crème of Restoring Retinol Crème van IMAGE Skincare 


TIP 3: BOEK TIJD IN VOOR EEN PEELING THUIS 😉

We zitten meer thuis dan ooit tevoren en dit heeft invloed op je huid! Wij horen van veel van onze klanten dat hun huid er wat doffer en droger uitziet dan normaal. En daar hebben we iets voor bedacht!

Onze huidtherapeut heeft een set samengesteld waarmee je alles in huis haalt voor een behandeling voor thuis.

Geloof ons, na het gebruik van deze producten straalt je huid als nooit tevoren! In drukke tijden vergeten we onszelf soms een beetje. Met deze set maak je tijd voor jezelf!

set 7 producten peeling thuis

SET GLOW PEELING THUIS

 • Bevat 7 producten: 2 reinigers, serum, 2 maskers, dagcrème en nachtcrème
 • Complete routine voor ochtend en avond
 • Vermindert roodheden en egaliseert je huid
 • Stimuleert collageen (pakt rimpels aan)
 • Geeft een perfecte glow aan je huid

TIP 4: SLAAP JE JONG

Tip 4 slaap je jong voor een mooie huid - 5 tips voor een mooie huidZoals gezegd herstelt je huid tijdens de nacht. Wanneer je lichaam tot rust komt, wordt je doorbloeding beter en kunnen ingrediënten uit je crèmes beter in je huid doordringen. Ook worden afvalstoffen door goed slapen beter afgevoerd in je lichaam. Een verstoorde slaap kan juist zorgen voor een tekort aan groeihormoon, en kan leiden tot een droge, geïrriteerde en/of verouderde huid.

Je kan de nacht dus zien als goede herstelwerkzaamheden: goed slapen draagt bij aan een mooie, gezonde huid.

Om je huid optimaal te laten herstellen in de nacht, hier wat leuke tips voor een mooie huid:

 • Verwijder ALTIJD je make-up voor je gaat slapen. Als je je make-up laat zitten, is je huid minder goed in staat om te herstellen. Collageen wordt bijvoorbeeld sneller afgebroken, waardoor je huid er eerder grauw en vermoeid uitziet. Bovendien kunnen primer, foundation en poeder je poriën verstoppen. Hierdoor raakt je huid geïrriteerd en ontstaan ontstekingen sneller.
 • Verschoon om de dag je kussensloop (zeker als je last hebt van een vette/onzuivere huid)! Talg en bacteriën blijven namelijk aan jouw kussensloop “plakken” en krijgen de kans hier te broeien. Hier lig jij vervolgens de hele nacht met je gezicht in. Om de dag je kussensloop verschonen helpt om ontstekingen te voorkomen!
 • Slaap op een satijnen kussensloop. Dit is zacht voor je gezicht, zorgt voor minder wrijving en irritatie én helpt bij het verminderen van slaaprimpeltjes. Ook neemt een satijnen kussensloop jouw huidproduct minder op dan bijvoorbeeld een katoenen kussensloop. Er blijft dus meer product op je huid zitten en minder op je kussen!

TIP 5: BOOST JE HUID MET EEN GEZICHTSBEHANDELING

Naast het gebruik van thuisproducten is het voor elke huid mooi om een huidverbeterende gezichtsbehandeling te ondergaan in onze kliniek in Den Haag (Bankaplein 2).

Pigment peeling bij De Online Kliniek in Den Haag: pigmentvlekken verwijderen 5 tips voor een mooie huid

100% resultaat
Wij zeggen altijd: met thuisproducten behaal je 70% huidverbetering, de overige 30% behaal je door een peeling (gezichts)behandeling.

Wat doen we bij een peeling behandeling?
Bij een peeling werken we met nog sterkere % werkzame ingrediënten dan in je producten thuis. Hiermee geven we jouw huid echt een boost en kom je (samen met je thuisproducten) nog sneller tot de gewenste resultaten.

Onze huidtherapeut bekijkt altijd wat jouw huid nodig heeft, maar je kunt o.a. terecht bij ons voor gezichtsbehandelingen tegen acne, droge huid, doffe huid, pigment, rimpels, rosacea, littekens, grove poriën, mee-eters en een vette huid.

Wist je dat…

… behandelingen voor acne en littekens in de meeste gevallen volledig vergoed worden bij een aanvullende verzekering?
… je altijd langs kan komen voor een gratis consult in onze kliniek (t.w.v. €25)
… wij je natuurlijk ook op afstand gratis adviseren? Dit gaat snel en gemakkelijk via WhatsApp whatsapp direct onze huidtherapeuten de online kliniek whatsapp logo

GRATIS HUIDADVIES


Vragen?

Stuur ons gerust een berichtje! Onze huidtherapeuten staan altijd klaar om je persoonlijk advies te geven en te helpen bij jouw vragen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*