Geschreven door
De Online Kliniek

NIEUW: Spray tegen acne, eczeem, rosacea en meer!

Wij zijn trots om twee nieuwe producten toe te voegen aan het assortiment van De Online Kliniek: Phitex® ClearUp + Covitex®. Deze producten zijn gericht op het verminderen van acne, rosacea, maskne (acne door je mondkapje) en nog veel meer.

In deze blog vertellen we je graag meer over deze producten, voor wie ze geschikt zijn en wat ze voor jouw huid kunnen betekenen!


Kan ingezet worden bij 10 huidaandoeningen

Indicaties voor gebruik Phitex Clear Up Spray - acne, rosacea, schimmel, eczeem, roodheid, irritatie, uitslag door roaccutane, keratosis pilaris

BEKIJK PRODUCTEN IN DE WEBSHOP


Verzwakte huidbarrière leidt tot meer huidproblemen

Heb jij al veel geprobeerd om van jouw huidprobleem af te komen? Maar nog niet het gewenste resultaat bereikt, of is je huidprobleem zelfs erger geworden?

Helaas bevatten veel huidverzorgingsproducten irriterende stoffen voor je huid, waardoor jouw huidbarrière verzwakt en huidproblemen verergeren. Bij De Online Kliniek adviseren we producten met de juiste ingrediënten die jouw huid verbeteren, niet verzwakken! In ons assortiment vind je dan ook alleen maar producten met actieve werkstoffen, zonder irriterende ingrediënten.


Je huid herstellen en het huidprobleem oplossen

Phidermica Phitex en CovitexDe producten van Phidermica helpen jouw huid te herstellen, op een natuurlijke en lichaamseigen manier. De ingrediënten in de formules van Phitex en Covitex helpen je natuurlijke huidweerstand te verbeteren.

Op deze manier wordt je huid sterker en kan je huid zélf het probleem oplossen. Hiermee kan je effectief acne, eczeem, schimmel, roodheid of kleine ontstekingen verminderen. Zelfs bij baby’s en kinderen.


Uitgebreid getest

Natuurlijk zijn beide producten uitgebreid getest door ontwikkelaar Phidermica. Daarnaast nemen we bij De Online Kliniek nooit een nieuw merk of product op, zonder deze ook zelf eerst te testen via onze testpanel.


Eigen testpanel De Online Kliniek

Wanneer je De Online Kliniek al wat langer volgt, heb je wellicht gezien dat we een tijdje terug (in mei) zijn gestart met een testpanel voor deze twee Phidermica producten. Op basis van de behaalde resultaten en terugkoppeling van onze testers, hebben wij besloten deze twee producten op te nemen in ons assortiment. Later in deze blog lees je meer over de ervaringen van ons eigen testpanel.


Twee nieuwe producten: Phitex® ClearUp & Covitex®

Beide producten hebben dezelfde werking, maar een andere toepassing.

 • Phitex® ClearUp is een textielspray voor in je kleding of op je kussensloop. Phitex® raden wij aan voor de behandeling van lichaam of gezicht, om huidproblemen zoals acne (op kaak, voorhoofd, hals en schouders of rug), eczeem, schimmels etc. te verminderen.
 • Covitex® spray is speciaal ontwikkeld om onzuiverheden / irritatie die wordt veroorzaakt door het dragen van een mondkapje te verminderen.

Hieronder vind je meer informatie over de werking en toepassing van beide producten!


Phitex® ClearUpPhitex Phidermica ClearUp spray

 • Dermale textielspray (50 ml).
 • Helpt bij 10 huidproblemen: acne, rosacea, huidirritatie, keratosis pilaris, onzuiverheden, eczeem, schimmel, roodheid, acne littekens en uitslag door roaccutane.
 • De actieve werkstoffen komen vrij wanneer jouw huid in aanraking komt met het ingesprayde textiel.
 • Zeer gebruiksvriendelijk voor behandeling lichaam, hals en gezicht.

BEKIJK PHITEX® CLEARUP


Hoe werkt Phitex textielspray?

De twee actieve werkstoffen in Phitex® ClearUp zijn Piroctone Olamine en Acetyl Dipeptide-3 Aminohexanoate. Wat deze ingrediënten precies voor jouw huid doen, zie je hieronder schematisch weergegeven!

Werktstoffen phitex clearup phidermica


Hoe komen deze werkstoffen in je huid?

De werkstoffen zitten in een kapseltje. Deze kapsels zijn zo ontwikkeld dat ze “opengaan” wanneer jouw huid in aanraking komt met het ingesprayde textiel.

De afgifte van de werkstoffen vindt gecontroleerd en geleidelijk plaats. De kapseltjes waar we het net al even over hadden, gaan namelijk niet allemaal in één keer open. Deze zijn zo ontwikkeld dat ze gedurende een week opengaan. Je hoeft je kledingstuk of kussensloop dus niet iedere dag in te sprayen, het product werkt gewoon door!


Voor wie is Phitex geschikt?

 • Alle leeftijden, zelfs baby’s.
 • Alle huidtypen.
 • Iedereen die last heeft van acne, rosacea, huidirritatie, eczeem, acne littekens, keratosis pilaris, onzuiverheden, schimmel, roodheid of uitslag door roaccutane.
 • Ieder lichaamsdeel, o.a. gezicht, rug, armen, benen, liezen, oksels en borst.

Hoe gebruik je het?

 • Spray op textiel (katoen) dat in aanraking komt met je huid.
 • Breng één keer per week aan (volg de gebruiksaanwijzing voor specifieke behandelplekken).
 • Geschikt voor in alle kledingstukken (liefst katoen), bijvoorbeeld t-shirt, ondergoed of op je kussensloop.
 • Werkt minder goed op polyester en werkt niet op zijde.
 • Wil je dit product gebruiken op een lastiger te bereiken plek, zoals bijvoorbeeld je knie, been of arm? Een katoenen grote sok kan de oplossing zijn! Knip deze open zodat je deze kan plaatsen op het te behandelen gebied, spray de sok aan de binnenkant in en gebruik deze in de nacht.
 • Phitex werkt alleen op een goed gereinigde huid zonder andere huidproducten (zoals een serum of nachtcrème).
 • Gebruik je eigen huidproducten als je de Phitex® ClearUp niet gebruikt (bijv. overdag).

Hoe lang doe je met Phitex® ClearUp?

Afhankelijk van het te behandelen gebied, doe je ongeveer tussen de 8-12 weken met 50 ml.

BEKIJK PHITEX® CLEARUP


Eczeem bij baby’s

Baby eczeem verminderen Phitex ClearUpWist je dat 5 – 10% van de baby’s last krijgt van eczeem? Eczeem bij je babytje herken je aan een rode, droge en schilferige huid. Ook berg (seborroïsch eczeem op de hoofdhuid bij baby’s) komt veel voor. Vaak spelen irriterende stoffen in producten (zoals zeep, lotion, wasmiddel en wasverzachter) een grote oorzakelijke rol in dit verhaal.

Natuurlijk is het erg vervelend als je kindje last heeft van eczeem!

Wist je dat Phitex ook bij babytjes kan worden toegepast om eczeem en schimmels te verminderen? Je kan het product sprayen in de katoenen kleertjes van jouw kindje. Je gebruikt in dit geval een lagere dosering, omdat de huid van een baby meer doorlaatbaar is en daardoor meer werkstoffen opneemt. Dit stemmen we graag met je af, mocht je hier behoefte aan hebben.

BEKIJK PHITEX® CLEARUP


Covitex®Productafbeelding Covitex mondkapje spray maskne

 • Spray speciaal voor in je mondkapje (20 ml).
 • Wetenschappelijk en klinisch bewezen effectief.
 • Vermindert huidklachten die veroorzaakt worden door mondkapjes, zoals irritatie, onzuiverheden en roodheid.
 • Breng Covitex® direct aan op je mondkapje.
 • Verhoogt je huidweerstand zodat je huid zichzelf herstelt.
 • Voorkomt nieuwe onzuiverheden, werkt ook preventief.
 • Gemakkelijk mee te nemen om gedurende de dag nieuwe mondkap in te sprayen.

BEKIJK COVITEX® SPRAY


Spray voor in je mondkapje

Dit nieuwste product van Phidermica is geïnspireerd op Phitex® en speciaal voor de toepassing op mondkapjes verder doorontwikkeld. Breng Covitex® direct aan op je mondkapje. Hierdoor voorkom je dat je huid een voedingsbodem wordt voor bacteriën, schimmels en virussen. Je huidbarrière versterkt en acne, roodheid, eczeem, rosacea, irritatie en vochtverlies nemen binnen twee weken af!


Huidklachten door je mondkapje

mondmasker acne maskne mascne blog masker acneGedurende de COVID-19 pandemie zien wij in onze kliniek steeds meer mensen die last hebben van huidklachten rondom neus, mond en kaak.

In veel gevallen wordt dit veroorzaakt en/of verergerd door het dragen van het mondkapje. Hoewel voor veel mensen de mondkapjesplicht is vervallen, blijven in de medische sector mondkapjes natuurlijk aan de orde van de dag. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuispersoneel, medewerkers van COVID-teststraten, artsen, verpleegkundigen, veel fysiotherapeuten en andere medische beroepen. Dit is dan ook de groep bij wie we maskne het vaakst diagnosticeren.

Tip: meer weten over maskne? Lees onze eerdere blogs over mask + tips om dit te verminderen.


Oorzaak huidklachten door mondkapje

Mondkapje dragen gevolgen voor je huid, maskne en onzuiverhedenWanneer je een mondkapje draagt, kan deze op drie manieren jouw huid irriteren:

 • Schuring van je mondkapje
 • Toename vochtigheid
 • Toename temperatuur

Dit zorgt ervoor dat je huid meer talg gaat produceren om je huid te beschermen tegen de schuring, dit maakt je huid zwakker en verstoort het bacteriële evenwicht van je huid.

Kort samengevat vermindert de natuurlijke weerstand van je huid door het dragen van een mondkapje. Hierdoor komen ontstekingen, vochtverlies en andere irritaties sneller voor.


Hoe werkt Covitex?

Zoals eerder benoemd, werkt Covitex® eigenlijk op een soortgelijke manier als Phitex®. Natuurlijk is het bij een mondkapje belangrijk dat de werkstoffen sneller worden afgegeven dan binnen 1 week, omdat je een mondkapje maar een aantal uur draagt. De kapseltjes van de Covitex (waar de werkstoffen in zitten), breken dus veel sneller open. Hierdoor kunnen de werkstoffen vanuit deze opengebroken kapseltjes eerder jouw huidweerstand verbeteren.


Hoe komen deze werkstoffen in je huid?

Wanneer jij de Covitex® spray hebt aangebracht op je mondkapje, komen deze gedurende de draagtijd geleidelijk en gecontroleerd vrij. Door de weerstand van je huid te verhogen en de talgproductie van de huid te verlagen, herstelt de huid zichzelf en voorkom je nieuwe onzuiverheden door je mondkapje.


Voor wie is Covitex geschikt?

 • Alle leeftijden.
 • Alle huidtypen.
 • Iedereen die een mondkapje draagt en last heeft van irritatie, roodheid, acne of onzuiverheden rondom neus, mond en kaak.
 • Iedereen die een mondkapje draagt en preventief zijn/haar huidweerstand wil verbeteren.

Hoe gebruik je het?

 • Spray 2 – 3 keer Covitex aan op de binnenkant van je mondkapje.
 • Laat je mondkapje aan de lucht opdrogen voor je deze opzet.
 • Wanneer je je mondkapje opzet, worden de werkstoffen gedurende 3 à 4 uur afgegeven aan je huid.
 • Effectief op alle mondkapjes (liefst katoen), werkt minder goed op polyester en werkt niet op zijde.
 • Vervang het ingesprayde mondkapje na 3 uur door een nieuw, schoon katoenen mondkapje en spray opnieuw in.
 • Covitex werkt alleen op een gereinigde huid zonder andere huidproducten (zoals serum of dagcrème). Natuurlijk kan je je eigen huidproducten wel gebruiken op andere delen van je gezicht welke niet bedekt zijn door het mondkapje, of wanneer je Covitex® niet gebruikt (bijv. ‘s nachts).

BEKIJK COVITEX® SPRAY


Hoe lang doe je met Covitex® Spray voor je mondkapje?

20 ml is voldoende voor 100 spray doseringen. We adviseren je jouw mondkapje 2 – 3 keer in te sprayen en iedere 3 – 4 uur je mondkapje te vervangen.


Voor- en na foto’s: resultaten Phitex® & Covitex®

Graag delen we een aantal prachtige resultaten die behaald zijn met deze producten!

Rug acne

Resultaat rug acne Phitex ClearUp Spray
Casus: Meisje, 12 jaar, kleine puistjes op rug. Gebruik: Phitex® ClearUp, 8 weken, ‘s nachts in t-shirt.

Acne gezicht

Resultaat Phitex Phidermica Spray
Casus: Vrouw, 19 jaar, vanaf het 16e levensjaar aanhoudend last van acne. Gebruik: Phitex® ClearUp, 12 weken, ‘s nachts op kussen.

Eczeem

Resultaat Phitex ClearUp bij eczeem op de arm
Casus: Vrouw, 39 jaar, sinds enkele maanden eczeem in de elleboogholtes, gepaard gaande met roodheid, jeuk en droogheid van de huid. Gebruik: Phitex® ClearUp, slechts 6 dagen!

TIP: Je kan bij dit soort plekken op de arm de Phitex® ClearUp spray in een t-shirt met lange mouwen sprayen. Lastiger te bereiken plek? Je kan altijd een katoenen sok afknippen en deze omdoen, zodat het textiel op de juiste plek contact maakt met je huid.


Rosacea

Rosacea-1-week-behandeling-met-Phitex-ClearUp
Casus: Vrouw, 33 jaar, ongeveer vijf jaar last van rosacea type 2.  Gebruik: Phitex® ClearUp, 6 dagen.

Keratosis Pilaris

Resultaat Keratosis Pilaris verminderen Phitex ClearUp
Casus: Vrouw, 18 jaar, sinds het 7e levensjaar gediagnosticeerd met Keratosis Pilaris. Gebruik: Phitex® ClearUp, 12 weken shirt ingesprayd en ‘s nachts gedragen.

Schimmel

Resultaat Phitex Phidermica Spray bij toepassing schimmel op borst
Casus: Vrouw, 23 jaar, sinds 4 maanden, steeds terugkerende huidschimmel met jeuk op de borst. Gebruik: 1 keer per week shirt ingesprayd en in de nacht gedragen. Na de eerste nacht was de jeuk al minder en na 6 weken was de huidschimmel geheel weg en is niet meer teruggekomen.

Geïrriteerde huid

Onzuivere huid verminderen met Phitex spray phidermica
Casus: Vrouw, 22 jaar, sinds anderhalf jaar een geïrriteerde huid met veel jeuk. Gebruik: Phitex® ClearUp op kussen gedurende 12 weken ‘s nachts.

Covitex® spray

De personen op onderstaande foto’s hebben gedurende twee weken Covitex® gebruikt. Zij hebben hiervoor 1 à 2 sprays gebruikt per 3 uur mondkapjesgebruik.

Klinische-pilot-deelnemer-V-CT0920-43-COVITEX

Klinische-pilot-deelnemer-V-CT0920-15-COVITEX

BEKIJK PRODUCTEN IN DE WEBSHOP


Voordelen van Phitex® & Covitex®Phidermica Phitex en Covitex

 • Helpt bij maar liefst 10 huidproblemen: acne, rosacea, huidirritatie, keratosis pilaris, onzuiverheden, eczeem, schimmel, roodheid, acne littekens en uitslag door roaccutane).
 • Effectief en gebruiksvriendelijk.
 • Werkt gedurende lange tijd, tot wel 1 week na sprayen.
 • Volledig vrij van bijwerkingen.
 • Bevat geen huid verzwakkende stoffen.
 • Helpt je huid te versterken en zo zichzelf te verbeteren.
 • Na het versterken van je huidbarrière kan gebruik van dit product worden afgebouwd.

BEKIJK PRODUCTEN IN DE WEBSHOP


Ervaringen testpanel De Online Kliniek

Eerder in deze blog gaven we al aan dat we ook in ons eigen testpanel de nieuwe producten van Phidermica hebben uitgezet. Benieuwd naar de ervaringen met Phitex en Covitex? Lees hieronder de bevindingen van ons testpanel!


Phitex ervaringen

acne littekens verminderen met Phitex ClearUp spray van PhidermicaCasus: vrouw met onzuiverheden / acne littekens op schouders en rug.

Gebruik: 2 keer per week shirt ingesprayd en in de nacht gedragen. Na 2 maanden heeft zij minder last van ontstekingen en is de huid geëgaliseerd. Ook is de roodheid van de huid verminderd.

Ervaring:

“De spray werkt super makkelijk. […] Het is heel fijn dat je het shirt meerdere dagen kan gebruiken, dat scheelt product, maar ook zeker tijd. Je hoeft er dan niet zo over na te denken.
Het is wel goed van tevoren het boekje even door te lezen. Het viel mij namelijk op dat je het 60-90 min van te voren moet sprayen, omdat het vervolgens even moet opdrogen. Opzich logisch, maar daar had ik zelf niet bij stilgestaan.”

Review Tessa, na 3 weken gebruik van Phitex

“Wat ik toch wel leuk vind om te zien is dat mijn rug over het algemeen wel rustiger is geworden. […] Daarnaast voelt mijn rug een stuk zachter aan, alsof het beter gehydrateerd is. Al met al ben ik blij met het resultaat, en denk ik dat het gebruik van het product zeker wel effect heeft gehad.”

– Review Tessa, na 8 weken gebruik van Phitex.

Zoals hierboven genoemd is Phitex Clear Up, naast bij acne, roodheid en acne littekens ook effectief bij rosacea, huidirritatie, keratosis pilaris, eczeem, huidschimmel en uitslag bij roaccutane.

BEKIJK PHITEX CLEARUP SPRAY


Covitex ervaringen

Hoewel het mondkapje voor veel mensen niet meer verplicht is, blijft dit met name bij medische beroepen een vereiste. Wanneer je lange dagen werkt met een mondkapje op, is de kans op huidirritatie natuurlijk nog groter. Ons testpanel voor de Covitex® spray bestond dan ook uit medisch personeel.

Casus: Vrouw werkzaam in medische sector, draagt gehele werkdagen een mondkapje. Hoewel de onzuiverheden elders onder controle zijn door gebruik van de juiste huidproducten van De Online Kliniek, blijft de huid rondom de mond een “zwakke plek”.

Gebruik: Gedurende 4 weken lang mondkapjes ingesprayd met Covitex®. Na 4 weken heeft zij minder last van ontstekingen, roodheid en een droog gevoel.

Voor na Covitex 4 weken

Ervaring:

“De covitex spray is erg fijn. Zeker ook omdat ik soms 3 uur lang een masker moet dragen voor mijn werk. De geur is erg prettig en het lijkt wel iets te helpen. Ook lijkt mijn huid wat minder droog.”

– Review Zoë na 1 week gebruik.

“Het is inderdaad veel rustiger!”

– Review Zoë na 4 weken gebruik en zien van de voor- en na foto’s.

BEKIJK COVITEX SPRAY


Goed om te weten:

 • Zowel Phitex® als Covitex® kan door iedereen gebruikt worden: man, vrouw, jong en oud. Zelfs baby’s kunnen de ClearUp spray gebruiken!
 • Zowel Phitex® als Covitex® werken nog beter op een schone huid. Een goede reiniger is dus een musthave tijdens gebruik van dit product. Bekijk onze reinigers (op deze pagina vind je ook samengestelde sets per huidprobleem) en kies de beste reinigers voor jouw huid.
 • Wanneer je huidbarrière sterker is, heb je steeds minder Phitex® of Covitex® nodig. Je kan deze producten dus echt zien als een basis, welke je op den duur kan afbouwen in hoeveelheid of soms zelfs niet meer nodig hebt.
 • Je mag dit product gebruiken tijdens de zwangerschap.
 • Je mag tijdens gebruik van dit product gewoon de zon in. Natuurlijk raden we altijd een SPF bescherming aan om je huid te beschermen :-).
 • Je kan de Phitex® spray niet gebruiken op zijden kledingstukken of kussenslopen. Zijde is een eiwit, geen vezel, en breekt de peptideketen af.
 • Hoe snel je resultaat merkt, is afhankelijk van je huid indicatie en gebruik. Na 10 – 12 weken zal je zeker verbetering merken!
 • Covitex® is uitermate goed getest (ook op medische mondkapjes). Uit onderzoek blijkt dat de spray minder effectief werkt op mondkapjes van zijde en polyester, meest effectief werkt op alle andere mondkapjes en zeer effectief werkt op katoenen mondkapjes.
 • Lees altijd goed de gebruiksinstructies voor de beste resultaten!
 • In het begin kan je last krijgen van iets meer onzuiverheden. De werkzame ingrediënten versnellen de processen in je huid, waardoor dieper liggend vuil/talg eerst naar buiten wordt gewerkt door de celvernieuwing. Dit is een normale zuiveringsreactie, welke weer wegtrekt!
 • Dit product werkt niet bij krab acne (acne excoriée des jeunes filles). Bij deze vorm van acne zit je continu aan je huid (denk aan krabben, uitknijpen etc.) en breng je je huid continu fysiek een trauma toe, waardoor je je huidbarrière zelf steeds schade toebrengt.

BEKIJK PRODUCTEN IN DE WEBSHOP


Vragen over deze nieuwe producten?

Neem gerust contact met ons op via telefoon, WhatsApp of e-mail.

+31 (0) 6 11 80 79 43
info@deonlinekliniek.nl

Nooit meer iets missen van De Online Kliniek? Volg ons op Facebook, Instagram en TikTok!

Behandellocatie: Bankaplein 2, Den Haag

Wil je op de hoogte blijven van al onze producten, acties en kortingen van IMAGE Skincare, Mesoestetic, Alpha-H, LAVIESAGE, Medik8, Vitakruid, Toskani, Vita Liberata, LOVELI en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Reageren