Geschreven door
De Online Kliniek

Acne verminderen in 9 stappen

Deze blog is een vervolg op de blog van ons van vorige week “6 oorzaken van acne“. We gaan dit keer NIET in op de oorzaken van acne, maar hoe je acne vermindert. Helaas hebben nog veel mensen last van acne. Niet alleen in de puberteit, maar ook na deze periode.

Heb je last van acne op je gezicht of rug? Of heb je veel mee-eters en een vette T-zone? Geen zorgen! Wij komen dit vaker tegen en delen graag onze oplossingen in deze blog met je.


Inhoudsopgave


Stap 1: Kies voeding met de juiste vitaminen

Gelukkig zijn er ook voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op je acne gevoelige huid. Eet vaker onverzadigde vetten zoals vette vis, vitamine A (spinazie) en Zink (noten), bessen, of avocado. Deze producten hebben een zuiverende, herstellende en beschermende werking. Het gevolg van het eten van deze voeding is dat je huid meer gaat stralen en onzuiverheden verminderen.

gezonde voeding voor een mooie huid | acne verminderenStap 2: Vermijd bepaalde ingrediënten in je huidverzorging

Het is belangrijk om bepaalde ingrediënten in je huidverzorging op te nemen en sommige juist te vermijden. Ingrediënten zoals Lanoline, minerale olie en parfum moet je vermijden in je huidverzorging. Lanoline en minerale olie hydrateren je huid, echter sluiten je huid ook af. Hierdoor verstoppen je poriën en ontstaat acne sneller. Parfum veroorzaakt huidirritatie en triggert acne.


Welke ingrediënten verminderen acne?

Ingrediënten die geschikt zijn voor een acne gevoelige huid zijn onder andere Salicylzuur, Glycolzuur, vitamine A, B, C en E. Elk ingrediënt heeft zijn eigen werking, maar samengevat remmen deze ingrediënten je talgproductie en herstellen je buitenste huidlaag. Ook verwijderen ze dode huidcellen, vullen acne littekens op en voorkomen pigmentvlekken na vorming van acne.Stap 3: Juiste balans in huidverzorging en ingrediënten

Clear cell cleanser | IMAGE Skincare | reiniger voor acne huid

Het kiezen van de juiste verzorgingsproducten is een must bij een acne gevoelige huid. Door te kiezen voor de juiste producten kan je acne thuis verminderen. Zo is het onder andere belangrijk om je huid dun te houden (verwijderen van dode huidcellen), zodat je huid niet kan verhoornen en talg zich niet kan ophopen.

De juiste verzorgingsproducten voor een acne gevoelige huid bevatten geen irriterende ingrediënten, zoals hierboven omschreven. De juiste producten bevatten hoge percentages ingrediënten. Het is belangrijk deze met zorg samen te stellen, zodat je niet te weinig werkzame ingrediënten gebruikt, maar ook zeker niet te veel. De balans hiertussen is essentieel.

Verderop in deze blog lees je hoe een huidadvies voor de acne gevoelige huid eruitziet.

Om acne te verminderen zijn de volgende percentages in huidproducten nodig:Stap 4: Reinig je gezicht elke dag met 2 verschillende reinigers

Vrouw wast haar gezicht in de badkamer

Voordat we ingaan op welke reinigers geschikt zijn om acne te verminderen, leggen we graag uit waarom we hebben gekozen om onderscheid te maken tussen een droge acne gevoelige huid en een vette acne gevoelige huid. Een droge acne gevoelige huid heeft namelijk meer behoefte aan vochtaantrekkende en beschermende ingrediënten zoals vitamine C en Glycolzuur, terwijl een vette acne gevoelige huid meer baat heeft bij talg verminderende en herstellende ingrediënten zoals Aloë Vera en Salicylzuur.


Droge acne gevoelige huid


Hoe gebruik je de reinigers?

zon icoon zwart reinig 2x je gezicht met reiniger 1
maan icoon zwart reinig je gezicht eerst met reiniger 1 en vervolgens met reiniger 2

* Lees hier in de beschrijving van de AGELESS Total Facial Cleanser hoe je deze opbouwt


Resultaat van deze twee reinigers

Reiniger 1 = De VITAL C Hydrating Facial Cleanser bevat 12% vitamine C, welke je huid beschermt tegen vrije radicalen en collageen en elastine stimuleert. Verder hydrateert het je huid, zorgt het dat pigmentvlekken oplichten en acne vermindert.

Reiniger 2 = De AGELESS Total Facial Cleanser bevat 12% Glycolzuur, die pigmentvlekken na een ontsteking verminderen en dode huidcellen laat afschilferen. Door het afschilferen van dode huidcellen voorkom je ophopingen van talg onder je huid en egaliseert je huid al na een eerste keer gebruik.

Hoge concentratie Glycolzuur trekt vocht aan vanuit je diepere huidlagen en stimuleert collageen. Door de stimulatie van collageen vullen acne littekens van binnenuit op, wordt je huid gevoed en mooi egaal.

Ormedic facial cleanser en Ageless total facial cleanser IMAGE Skicnare


Vette acne gevoelige huid


Hoe gebruik je de reinigers?

zon icoon zwart reinig 2x je gezicht met reiniger 1
maan icoon zwart reinig je gezicht met reiniger 1 en vervolgens met reiniger 2

* Lees hier in de beschrijving van de CLEAR CELL Clarifying Gel Cleanser hoe je deze opbouwt


Resultaat van deze twee reinigers

Reiniger 1 = De IMAGE Skincare ORMEDIC Balancing Facial Cleanser bevat groene thee en Kamille welke je pH-waarde in balans brengen. Werkt ontstekingsremmend en kalmeert de geïrriteerde huid.

Reiniger 2 = De IMAGE Skincare CLEAR CELL Clarifying Gel Cleanser bevat 2% Salicylzuur welke je talgproductie remt, dode huidcellen verwijdert en je vette huid vermindert. Deze reiniger pakt de bacterie die acne veroorzaakt aan en kalmeert je huid. Deze cleanser vermindert roodheid en acne binnen 4 weken.Stap 5: Verwijder 2-4 keer per week je dode huidcellen

Imperfection peel booster | product voor acne | huidverbetering


*Normaal tot vette huid

Imperfection Peel Booster – Acne maan icoon zwart
De combinatie van 10% Glycolzuur en 2% Salicylzuur pakt de twee grootste oorzaken van acne aan, namelijk je dode huidcellen. Hierdoor kan talg je huid makkelijk verlaten en wordt je talgproductie geremd.

Deze dubbele aanpak vermindert binnen enkele weken je acne. Je huid wordt gladder, met minder grove poriën en acne. Dit product is geschikt voor een normale tot vette huid.


Hoe gebruik je de peel booster?

 • Reinig in de avond eerst goed je huid met je 2 reinigers.
 • Breng vervolgens 2 pompjes van de booster aan op je gezicht. Dit kan op je hele gezicht of plaatselijk op een ontsteking.
 • Pas op! Niet te dicht rondom je ogen aanbrengen, dit kan namelijk voor irritatie zorgen.
 • Je spoelt dit product niet af.
 • Laat het product eerst 1 minuut intrekken en breng vervolgens je normale huidverzorging aan (serum en nachtcrème).
 • Gebruik de peel Booster 2 tot 4 avonden per week.


*Droge huid

IMAGE Skincare ILUMA Intense Exfoliating Powder zon icoon zwart maan icoon zwart
De Iluma Powder is op basis van pompoen enzymen. Deze verwijdert op milde wijze dode huidcellen. Na het reinigen van je gezicht meng je dit poeder met twee druppels water en breng je het product met zachte ronddraaiende bewegingen op je gezicht, hals en decolleté aan.

Door de egaliserende ingrediënten verminderen pigmentvlekken en krijgt je huid een gezonde glans. Dit product is geschikt voor een gevoelige huid en veilig te gebruiken tijdens zwangerschap.Stap 6: Gebruik overdag en avond een serum met 5% vitamine B

ALPHA-H Vitamin B serum zon icoon zwart maan icoon zwart
Dit serum bevat 5% vitamine B (Niacinamide) welke talgaanmaak en pigment remt. Daarnaast vermindert het ook rimpels en kalmeert, herstelt en egaliseert het je huid. Tot slot, vult het vochttekort in je huid aan, met als resultaat een glanzende en gehydrateerde huid. Het serum is geschikt voor elk huidtype.


Hoe gebruik je het vitamine B serum?

 • Breng twee druppels van dit serum overdag en in de avond aan op je gereinigde huid.
 • Laat 1 minuut intrekken om vervolgens je dag- of nachtcrème aan te brengen.
 • Spoel dit product niet af.


Stap 7: Kies een dagcrème met SPF die olievrije is

IMAGE Skincare Prevention + Daily Matte Moisturizer SPF 32 zon icoon zwartMan smeert creme
* dagcrème die géén olie bevat

Deze olievrije dagcrème met SPF 32 is perfect voor de acne gevoelige huid. De balans in deze dagcrème is goed, omdat het je huid enerzijds hydrateert en anderzijds beschermt. Doordat er geen olie aan dit product is toegevoegd, kan acne niet ontstaan en raakt je huid niet verstopt.


Dagcrème ook geschikt als zonnebrandcrème

Zinkoxide en Titaniumdioxide in deze dagcrème bieden bescherming tegen UVA en UVB straling en voorkomen het achterlaten van een bruin vlekje na acne.

Krijg je in de zomer altijd onzuiverheden door het gebruik van verkeerde zonbescherming? Dan is dat vanaf nu verleden tijd met deze dagcrème en zonbescherming in één. Deze dagcrème is vooral geschikt voor een normaal, droge of vette huid.


Hoe gebruik je de dagcrème met SPF 32?

 • Elke ochtend (elke dag) als laatste stap in je huidverzorging.
 • Je reinigt dus eerst goed je huid.
 • Brengt je serum aan.
 • Vervolgens breng je je dagcrème met zonbescherming aan.
 • Ben je van plan om naar buiten te gaan? Neem deze crème dan mee, want je mag hem zo vaak als je wilt aanbrengen (liefst elke 2 uur) als je je blootstelt aan de zon.


Stap 8: Kies een nachtcrème die je huid herstelt en egaliseert

Liquid gold 24 hour repair creme | nachrcreme rimpels, littekens, pigment en acneALPHA-H Liquid Gold 24 Hour Moisture Repair Crème maan icoon zwart
Deze nachtcrème bevat een mix van 5% Glycolzuur, Melkzuur en Hyaluronzuur, welke je huid egaliseren, hydrateren en strakker maken. Collageen en elastine worden gestimuleerd, waardoor je huid verstevigt en fijne lijntjes, littekens en grove poriën minder zichtbaar worden.

Glycolzuur en Melkzuur verwijderen je dode huidcellen en houden je huid dun. Hierdoor neemt acne af en krijgt je huid een gezonde glow. Deze nachtcrème is geschikt voor een droge, vette of normale huid.


Hoe gebruik je de nachtcrème?

 • Reinig eerst goed je huid.
 • Breng je serum aan.
 • Breng vervolgens een pompje van deze nachtcrème aan op je gezicht, nek en decolleté.
 • Gebruik de nachtcrème elke avond.
 • Geschikt voor een normale, droge en vette huid.


Kortom, volg deze punten om acne snel te verminderen!

 • Verschoon elke dag je kussensloop, geef bacteriën geen slaapplek.
 • Vermijd zuivel en snelle suikers.
 • Gebruik de juiste verzorgingsproducten.
 • Reinig je gezicht elke ochtend en avond 2x achter elkaar.
 • Vervang wit brood voor volkoren.
 • Zit niet te veel aan je huid.
 • Kies voor de juiste huidproducten, goed in balans met werkzame ingrediënten.
 • Vermijd ingrediënten in huidverzorging zoals alcohol, parfum, parabenen, lanoline en minerale olie.
 • Was direct je gezicht na sporten of inspanning, zweet irriteert je huid waardoor acne sneller ontstaat.
 • Bescherm je huid altijd tegen de zon om pigmentvlekken en littekens te voorkomen.
 • Ga voor een gezichtsbehandeling (peeling) voor het verminderen van acne en acne littekens.
 • Ook tijdens zwangerschap kan je acne met producten en behandelingen verminderen.


Stap 9: Kom langs voor een acne behandeling

Om sneller resultaat te boeken kan een acne behandeling (peeling) uitkomst bieden. Een peeling zorgt ervoor dat je huid sneller gaat vernieuwen, waardoor nieuwe gezonde huidcellen eerder zichtbaar worden.


Behandelingen voor acne worden vergoed

Omdat wij werken met gecertificeerde huidtherapeuten is het goed te weten dat je acne behandelingen vergoed kan krijgen door je zorgverzekering. We raden een peel behandeling aan, nadat je 2 tot 4 weken onze huidproducten gebruikt.

ACNE LIFT | €100,- per behandeling

 • Geschikt voor de acne gevoelige huid (vet, droog of normaal).
 • Bevat 20% mix van Glycolzuur en Salicylzuur.
 • Resultaat: lost talg op, verwijdert dode huidcellen, zorgt voor een gladde huidstructuur en egaliseert je huid.
 • Pakt acne grondig aan.
 • Vergoeding vanuit de zorgverzekering is mogelijk.

Boek hier een afspraak in | behandeling


Behandeling inplannen?

Geen probleem! Vraag hier direct een behandeling aan, door een datum en tijd te selecteren en je contactgegevens in te vullen.

 


 

huidadvies aanvragen | Huidverzorging


Wil je van acne af?

Vraag direct GRATIS huidadvies aan. Binnen 3 werkdagen ontvang je deze per mail van onze huidtherapeut.


Vragen?

Heb je vragen over deze blog of over een ander onderwerp? Stel ze gerust in een reactie onder deze blog.

 

Astrid 1 augustus 2019 om 13:00

Zoals altijd goed en helder beschreven!

  De Online Kliniek 1 augustus 2019 om 13:04

  Dankjewel Astrid!
  Dat horen we graag.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*