Geschreven door
De Online Kliniek

MICRONEEDLING

Naast peelingbehandelingen, waar we je in onze vorige blog alles over vertelden, voeren wij bij De Online Kliniek ook microneedling behandelingen uit. Ben jij benieuwd hoe microneedling werkt en wat het doet voor jouw huid? Lees snel verder!


WAT IS MICRONEEDLING?

Microneedling – het woord zegt het al een beetje – zijn hele kleine naaldjes. Deze kleine naaldjes zitten in een ‘pen’, waarin ze snel ronddraaien. Wanneer deze pen op je huid wordt gezet, worden er hele kleine gaatjes in je huid gemaakt door de naaldjes.

Jouw huid gaat vervolgens hard aan de slag om deze gaatjes weer te herstellen. Het natuurlijke genezingsproces van je huid wordt dus geactiveerd door de behandeling!


WAAR IS MICRONEEDLING GOED VOOR?

De behandeling is een effectieve manier om je huid in de diepte te vernieuwen. Microneedling stimuleert de productie van nieuw collageen en maakt je huid glad en egaal. Je huid herstelt van binnenuit waardoor rimpels, (acne) littekens, pigmentvlekkengrove poriën of een doffe huid verminderen.


MICRONEEDLING GEZICHT EN LICHAAM

Onze huidtherapeuten behandelen bij de meeste behandelingen het gehele gezicht, omdat je de gehele conditie van je huid wilt verbeteren en niet enkel plaatselijk. Er kan uiteraard wel extra aandacht geschonken worden aan een specifiek gedeelte van het gezicht.

Wil je alleen lokaal een litteken laten behandelen? Ook dit is mogelijk bij ons in de kliniek.

Naast het gezicht, kunnen onze huidtherapeuten ook lichaamsdelen behandelen, zoals hals, decolleté, handen en benen. Overleg altijd met onze huidtherapeut waar behoefte aan is, we denken graag met je mee!


VOOR WIE IS MICRONEEDLING GESCHIKT?

Microneedling is geschikt voor het verminderen van huidproblemen (rimpels, acne, pigment, etc.) maar ook als je een gezonde huid wilt behouden.

Microneedling behandeling impressie De Online Kliniek Den Haag

Voordat je een microneedling behandeling ondergaat, raden we een aantal peeling (gezichts)behandelingen aan. Peelings zijn een mooie voorbereiding op microneedling. Met peelings zorg je ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden, en je huid gaat vernieuwen. Deze voorbereidende peelings zijn effectief in het bestrijden van rimpels, rosacea, pigment, acne, en een droge en vette huid.

Meer weten over peeling behandelingen? In deze blog lees je er alles over

Na peeling behandelingen kan microneedling worden ingezet. Met microneedling werk je meer in de diepte van je huid. De resultaten hiervan zijn beter zichtbaar wanneer je huid eerst behandeld is met peelings.

Voorbeeld: bij het verminderen van acne pak je na acne peelings met microneedling de overgebleven littekens aan.


WANNEER GEEN MICRONEEDLING?

De behandeling voeren we niet uit op een huid met open wondjes, actieve acne of tijdens zwangerschap.


RESULTAAT MICRONEEDLING BEHANDELING

Microneedling behandelingen De Online Kliniek DOKNa een eerste behandeling is je huid rood, maar de dagen daarna zal je meteen zien dat je huid meer glanst. Na een tweede behandeling is je huid zacht en egaal en bij een derde en vierde behandeling verminderen littekens en fijne lijntjes.

De resultaten zijn niet direct zichtbaar, aangezien je huid tijd nodig heeft om te herstellen en collageen en elastine aan te maken. Dit proces duurt ongeveer 1-2 maanden.


HOE ZIET EEN MICRONEEDLING BEHANDELING ERUIT?

We starten de behandeling met het reinigen van je huid en het maken van foto’s. Zo leggen we het beginpunt vast en kunnen we goed het resultaat zien als de behandelingen afgerond zijn. Tijdens de behandeling leggen we precies uit wat we gaan doen. We sluiten de behandeling altijd af met een kalmerend masker


DOET MICRONEEDLING PIJN?

Geen zorgen, de behandeling is goed te verdragen. Heb je snel pijn? Indi

en je wat verlichting zoekt, zou je eventueel 2 paracetamol in kunnen nemen 20 minuten van te voren. Al onze klanten komen terug voor een vervolgbehandeling, dus maak je geen zorgen ;-).


DIRECT NA DE BEHANDELING

Na de behandeling kan je huid enkele uren tot max. 2 dagen rood en lichtelijk gezwollen zijn. Ook kan je huid licht gaan schilferen. Dit komt doordat oude dode huidcellen sneller loslaten (afschilferen) en plaatsmaken voor nieuwe huidcellen. Indien er velletjes ontstaan, trek daar vooral niet aan! Dit kan pigmentvlekken veroorzaken.


HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Microneedling start in kuurverband van 3 of 6 behandelingen elke 4 – 6 weken (afhankelijk type huidprobleem). Na het afronden van de kuur adviseren we om je huid goed te onderhouden met de juiste producten.


VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAAR

De Online Kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten. Een gezichtsbehandeling voor acne (en littekens) kan in de meeste gevallen geheel vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw aanvullend verzekeringspakket. In de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar kun je nakijken of je hiervoor vergoed bent.


NA MICRONEEDLING BEHANDELING

  • Wees de dagen na de behandeling voorzichtig met je huid.
  • Vermijd de sportschool en sauna 48 uur na de behandeling (zweet kan je huid irriteren).
  • 24 uur na de behandeling geen make-up aanbrengen.
  • Breng minimaal SPF 30 aan elke dag.
  • Is je huid droog en schilfering? Wacht met het gebruik van ingrediënten als Salicylzuur, Glycolzuur of Retinol totdat je huid niet meer droog of schilferig is (als je deze ingrediënten direct inzet, wordt je huid droog en geïrriteerd).

HOE BOEK IK EEN MICRONEEDLING BEHANDELING?

Een behandeling kun je op verschillende manieren inboeken! Via onze website, e-mail (info@deonlinekliniek.nl), WhatsApp, telefoon (+316 11 80 79 43) of via onze socials (Facebook en Instagram).


BEHANDELING MICRONEEDLING DEN HAAG

Op zoek naar een specialist in microneedling? Kom langs bij De Online Kliniek in Den Haag, we helpen je graag.

AFSPRAAK MAKEN


VRAGEN?

Bel, mail of WhatsApp ons gerust! Onze huidtherapeuten staan altijd klaar om je persoonlijk huidadvies te geven.

+31 (0) 6 11 80 79 43
info@deonlinekliniek.nl

Behandellocatie: Bankaplein 2, Den Haag

Wil je op de hoogte blijven van al onze producten en acties van IMAGE Skincare, Alpha-H, LAVIESAGE, Vitakruid, Mesoestetic, Toskani, Vita Liberata, LOVELI en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Reageren