Geschreven door
De Online Kliniek

Alles wat je wilt weten over pigment(vlekken)

Pigmentvlekken zijn donkere (bruine) vlekken op je huid, welke vaak voorkomen op je gezicht en in je hals. Veel mensen hebben hier last van. In deze blog behandelen we de 5 veelgestelde vragen over pigment die we de afgelopen paar weken hebben binnengekregen.

Staat jouw vraag over pigmentvlekken hier niet bij? Stel deze dan gerust aan ons door een mail of WhatsApp bericht te sturen, zodat één van onze huidtherapeuten direct jouw vraag kan beantwoorden.


Direct gratis en persoonlijk huidadvies

pigment vermindering voor en na foto van de pigment foto's

Neem vrijblijvend contact met ons op!

+31 (0) 6 11 80 79 43
info@deonlinekliniek.nl
+31 (0) 6 11 80 79 43

VRAAG ONLINE HUIDADVIES AAN


Wat is een pigmentvlek?

Even een korte opfrissing voor we beginnen met de veelgestelde vragen! Want wat is een pigmentvlek ook alweer precies?

 • Ophoping van pigment in je huid¹
 • Schade aan je huid, bijvoorbeeld na een wondje of acne (Postinflammatoire hyperpigmentatie, PIH)
 • Kan overal op het lichaam plaatsvinden
 • Neemt verschillende vormen en maten aan²
 • Komt het meest voor op lichaamsdelen die veel blootgesteld worden aan de zon (gezicht, hals, handen, armen, decolleté)

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Een pigmentvlek ontstaat door een verstoring in het aanmaakproces van pigment. Door deze verstoring ontstaat een opeenhoping van pigment op dat plekje van jouw huid.

Zie hieronder verschillende vormen van pigmentvlekken:

Verschillende soorten pigment melasma, PIHP, ouderdomsvlek, sproeten

Pigmentvlekken kunnen voorkomen bij ieder huidtype, van zeer licht tot donkere huid. In de praktijk zien wij veel verschillende oorzaken van pigmentvlekken:

 • Pigmentvorming door zonschade.
 • Hormonale invloed van oestrogeen en progesteron (stimuleren de pigmentaanmaak, hierdoor heb je meer kans op pigmentvlekken bij bijvoorbeeld zwangerschap (melasma) en bij gebruik van de anticonceptiepil, grootste veroorzaker van de welbekende pigmentsnor).
 • Verkeerd productgebruik (huidproducten met alcohol en parfum).
 • Veroudering van je huid (Lentigo Solaris, ouderdomsvlekken).

Goed nieuws: al deze vormen van pigmentvlekken zijn te verhelpen! Zie hieronder onze geadviseerde aanpak bij pigmentvlekken.

TIP: eerder schreven wij al een uitgebreide blog over het ontstaan van pigmentvlekken. Wil je meer weten over de oorzaak van pigmentvlekken? Lees dan deze blog.


Wat adviseren jullie om pigmentvlekken te verwijderen?

Bij De Online Kliniek hebben we veel ervaring met het verminderen van pigment(vlekken). Wij helpen klanten uit heel Nederland en België om hun pigment aan te pakken.

Om pigmentvlekken effectief te verminderen, adviseren wij direct te starten met onze 5 producten voor pigment en het ondergaan van 2-4 pigment behandelingen. Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden pigment behandelingen vaak volledig vergoed.

Producten
Wij hebben een complete set samengesteld om pigment direct aan te pakken en effectief te verminderen.

 • Complete routine: 2 reinigers, serum, dagcrème en nachtcrème
 • Pakt bestaand pigment effectief aan
 • Helpt bij voorkomen van nieuw pigment
 • Geschikt voor alle soorten pigment

5 producten PIGMENT(VLEKKEN)

BEKIJK DEZE SET

Behandelingen
Naast de beste producten voor thuis, raden we aan om langs te komen in onze kliniek in Den Haag. Wij ontvangen hier klanten uit heel Nederland (o.a. uit Groningen, Limburg, Utrecht, Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Den Haag) en België!

In onze kliniek pakken we jouw pigment nog meer in de diepte aan voor de beste resultaten. Wij kunnen verschillende vormen van pigment effectief behandelen door middel van chemische peelings, microneedling en Spot Out Treatment.

Bekijk hier onze behandeling pagina of boek direct een afspraak of GRATIS consult bij ons in.

Pigment verminderen met pigment peeling   pigment behandelen  Pigment verminderen met pigment peeling

AFSPRAAK MAKEN         GRATIS CONSULT

TIP: meer informatie over al onze pigment behandelingen? Bekijk deze blog.


Wat is de beste pigment crème?

Wij raden aan om te starten met onze 5 producten PIGMENT(VLEKKEN), welke we eerder in deze blog besproken hebben. Hiermee haal je een complete routine in huis om jouw pigment op te lichten.

Wist je dat…

 • De volgende ingrediënten bewezen pigment op kunnen lichten? Antioxidanten zoals vitamine B of C, Tranexaminezuur, Kojiczuur en Alpha Arbutin. Deze hebben we dan ook opgenomen in ons assortiment!
 • SPF (zonnebrand) de beste pigmentvlekken crème is? Door je huid goed te beschermen tegen UV-straling bescherm je haar tegen de aanmaak van nieuw pigment.

Onze huidtherapeuten staan altijd klaar voor persoonlijk advies. Ook na je aankoop houden we (indien gewenst) contact met je om jouw huid te monitoren, voortgang te evalueren en te adviseren! Tussentijds kan je ons altijd foto’s sturen van je huid en geven we je gericht huidadvies.


Kan ik pigment krijgen door de zonnebank?

Dat kan zeker! Wij adviseren je om geen gebruik te maken van de zonnebank om pigmentvlekken en huidveroudering te voorkomen. De zonnebank straalt namelijk vooral UVA-straling uit. De A uit UVA straling staat ook wel voor Aging. UVA-straling:uva straling dringt dieper door in je huid dan uvb straling

 • Heeft een lange golf, kan diep doordringen in je huid.
 • Bereikt je levende cellen, de dermis en basaalcellenlaag van je huid.
 • Speelt een grote rol bij vorming van melanoom (huidkanker).
 • Tast collageen en elastine aan (huidveroudering / verslapt je huid).
 • Veroorzaakt pigmentvlekken.
 • Zorgt voor DNA-schade.

TIP: Meer weten over SPF, UV-straling en huidveroudering? Bekijk onze blog “Veelgestelde vragen: jouw huid en de zon”.


Laseren jullie pigmentvlekken?

Bij De Online Kliniek maken wij geen gebruik van een laser om pigmentvlekken te behandelen. Pigment behandelen met een laser is wel mogelijk en wordt vaak gebruikt voor plaatselijk pigment. Echter, is het zo dat je met een laser behandeling alleen het symptoom aanpakt (de vlek die al zichtbaar is) en niet de oorzaak (de pigmentcel die in je huid actief is). Grote kans dat dit pigment dus zo weer naar boven komt!

Deze actieve pigmentcel kan je wel onder controle krijgen met de juiste producten en peeling behandelingen. Omdat wij naast symptomen ook graag de oorzaak aanpakken en nieuw pigment willen onderdrukken, hebben wij gekozen voor peelings en producten en behandelen we niet met een laser.


Vragen

Heb jij ook een prangende vraag waar je antwoord op wil? Over pigment, of iets heel anders? Mail, bel of WhatsApp ons gerust!

+31 (0) 6 11 80 79 43
info@deonlinekliniek.nl

Behandellocatie: Bankaplein 2, Den Haag

Wil je op de hoogte blijven van al onze producten en acties van IMAGE Skincare, Alpha-H, LAVIESAGE, Medik8, Vitakruid, Mesoestetic, Toskani, Vita Liberata, LOVELI en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Iris Van Essen 27 december 2021 om 19:23

Beste online kliniek,

Welke supplementen raden jullie aan bij pigment problemen? Ik hoor het graag. Groetjes

  De Online Kliniek 28 december 2021 om 13:37

  Beste Iris, bedankt voor jouw berichtje! Hier kunnen wij jou zeker bij helpen. Bij pigment is het belangrijk om pigment onderdrukkende ingrediënten te gebruiken alsmede pigment oplichtende ingrediënten. Om pigmentvlekken op te lichten kies je voor ingrediënten zoals Glycolzuur, vitamine C, Alpha-Arbutin en natuurlijk is een goede dagcrème met UV-bescherming essentieel om nieuw pigment te voorkomen. Hier hebben wij een hele mooi set aan producten voor samengesteld. Deze zijn bewezen effectief om huidig pigment aan te pakken en nieuw pigment te voorkomen, onze klanten zijn erg enthousiast! Verder zijn deze producten geschikt voor gebruik bij alle soorten pigment (ouderdomsvlekken, pigment na zwangerschap, hyperpigmentatie en pigmentvlekken).

  Daarnaast adviseren wij onze klanten om te starten met de supplementen van onze La Viesage Basis anti-aging kit. Deze kit gaat naast huidveroudering, ook een droge huid en pigmentvlekken tegen. Deze formule aan supplementen beschermt (UV-straling), verstevigt je huid en geeft je huid voeding. Daarnaast stimuleert het huidvernieuwing en zorgt dit voor een egale huid. Tot slot versterkt het je bindweefsel, haren en ook nagels. Altijd mooi meegenomen 🙂

  Bekijk onze supplementen en set producten om pigment effectief aan te pakken hieronder:

  Basic anti-aging kit:
  https://deonlinekliniek.nl/product/laviesage-basic-anti-aging-kit/

  Set pigmentvlekken:
  https://deonlinekliniek.nl/categorie/huidverzorging/sets/sets-pigment/

  Ook ben je van harte welkom in onze offline kliniek in Den Haag (Bankaplein 2) om pigmentvlekken te behandelen. Je kan bij ons terecht voor peeling, microneedling en Spot Out behandelingen om jouw pigment van binnenuit te verminderen! Maak direct een afspraak: https://deonlinekliniek.nl/afspraak-maken/.

  Mocht je verder nog vragen hebben? Stel ze gerust, je kan ons ook altijd een WhatsApp bericht sturen (06-11807943). We helpen je graag!

Reageren