Geschreven door
De Online Kliniek

Wat zijn de voordelen van vitamine C voor je huid?

Vitamine C is één van de meest bekende ingrediënten in huidverzorging, favoriet bij onze klanten uit heel Nederland en België! Het is een belangrijke antioxidant, werkt goed tegen rimpels, maar is ook zeer effectief bij het verminderen van pigment, rosacea en zelfs eczeem. Niet gek dus dat veel van onze klanten meer willen weten over dit ingrediënt!

In deze blog beantwoorden we de meestgestelde vragen over vitamine C. Staat jouw vraag er niet bij? Stel deze gerust per mail of WhatsApp, zodat één van onze huidtherapeuten direct jouw vraag kan beantwoorden! Extra leuk: wie weet zie je jouw vraag hierna wel terug in onze volgende Q&A blog!


🍊 Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C heeft veel voordelen voor je huid!

 • Beschermt je huid (UV-straling en vrije radicalen)¹
 • Vermindert pigment en rimpels²
 • Maakt je huid egaal en stevig³
 • Verheldert en verfrist je huid
 • Werkt tegen ontstekingen
 • Brengt je huid in balans

Bij welke huidproblemen helpt vitamine C?

 • Huidveroudering (fijne lijntjes, rimpels)
 • Doffe huid
 • Pigmentvlekken
 • Acne
 • Roodheden, onder meer rosacea
 • Psoriasis
 • Eczeem
 • Gevoelige huid

Vanaf welk percentage is vitamine C werkzaam?

Vitamine C is werkzaam vanaf 4%.

IMAGE Skincare Vital C Hydrating Anti-aging serum

De werking van vitamine C is afhankelijk van de manier waarop het product verpakt is. Vitamine C verliest namelijk zijn werking wanneer het in contact komt met licht en zuurstof. Een luchtdichte, niet-transparante verpakking is daarom essentieel. Natuurlijk voldoen alle producten van De Online Kliniek hieraan :).


Hoe helpt vitamine C bij acne?

Acne, maar ook bijvoorbeeld psoriasis en eczeem, worden veroorzaakt door ontstekingen. Vitamine C heeft een ontstekingsremmende werking (, ) en helpt zo bij het verminderen van deze huidaandoeningen.

Daarnaast heeft vitamine C ook een antibacteriële werking én is het effectief in het verminderen van de roodheden die vaak achterblijven na ontstekingen.

TIP: Vitamine C werkt versterkend als deze gecombineerd wordt met andere antioxidanten, zoals vitamine E. Om roodheden na acne te verminderen, adviseren wij het A C E serum van IMAGE Skincare.

TIP: Meer weten over hoe acne te verminderen? Lees onze blog om acne te verminderen in 9 stappen.


Hoe helpt vitamine C tegen pigment?

Wat gebeurt er in de huid bij de aanmaak van pigmentvlekken?Vitamine C remt het enzym Tyrosinase, verantwoordelijk voor de melanineproductie. Hoe meer melanine jouw huid aanmaakt, hoe meer pigment in je huid. Door dit enzym te remmen, draagt vitamine C ook bij aan het verminderen van pigment!

TIP: de combinatie van vitamine C en B is extra effectief bij het remmen het enzym Tyrosinase. Wij adviseren de combinatie van het Vitamin B serum van Alpha-H met het Vital C Hydrating Anti Aging Serum van IMAGE Skincare.

TIP: Meer weten over de oorzaak van pigmentvlekken? We vertellen je er hier in onze blog alles over.


Hoe helpt vitamine C tegen rimpels?

Vitamine C heeft nog meer voordelen! Zo heeft het ingrediënt op verschillende manieren effecten op de veroudering van je huid.

 • Zoals hierboven genoemd, helpt het bijvoorbeeld tegen pigment. Zo helpt vitamine C dus ook tegen ouderdomsvlekken!
 • Daarnaast is het een krachtige antioxidant, wat betekent dat het helpt om de schade door UV-straling te beperken. UVA-straling is de grootste veroorzaker van huidveroudering. Vitamine C beschermt jouw huid tegen deze invloed!

Maar wist je dat vitamine C ook direct een invloed heeft op het collageen en elastine in je huid?

 • Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen
 • Vitamine C vermindert de afbraak van collageen
 • Vitamine C activeert de fibroblasten diep in je huid

Fibroblasten zijn huidcellen die zich bevinden in je diepere huidlagen. Deze fibroblasten zijn in staat collageen en elastine aan te maken. Vitamine C zorgt bovendien ook voor meer fibroblasten! Win-win!

TIP: Benieuwd naar onze 5 tips tegen rimpels? Lees onze blog hier.


Hoe helpt vitamine C bij een droge huid, rosacea en gevoelige huid?

Wist je dat jouw buitenste huidlaag ook wel je huidbarrière wordt genoemd? Bij een droge huid, gevoelige huid, maar ook bij huidaandoeningen zoals rosacea, is jouw huidbarrière als het ware beschadigd.

Een huidbarrière die niet intact is, leidt tot roodheden, droogheid en gevoeligheid. Het onderliggende proces hiervan is transepidermal water loss, waarbij je huid water verliest door de beschadigingen in je buitenste huidlaag.

Vitamine C zorgt voor meer productie van barrière-lipiden en een betere afsluiting van je huidbarrière. Op deze manier draagt vitamine C bij aan het versterken van je huidbarrière.

TIP: Weten wat je nog meer kan doen tegen rosacea? Lees onze blog hier.


Hoe herken ik vitamine C in mijn huidproducten?

Je herkent vitamine C in huidproducten onder andere aan de namen Magnesium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Glucosine en Sodium Ascorbyl Phosphate.


Vragen

Heb jij ook een prangende vraag waar je antwoord op wil? Over vitamine C, of iets heel anders? Mail, bel of WhatsApp ons gerust!

+31 (0) 6 11 80 79 43
info@deonlinekliniek.nl

Behandellocatie: Bankaplein 2, Den Haag

Wil je op de hoogte blijven van al onze producten en acties van IMAGE Skincare, Alpha-H, LAVIESAGE, Medik8, Vitakruid, Mesoestetic, Toskani, Vita Liberata, LOVELI en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Judith 13 mei 2021 om 09:09

Interessant om te weten!

Reageren