Geschreven door
De Online Kliniek

Peeling behandeling in de zomer

Peeling behandeling in de zomer niet mogelijk? Natuurlijk wel! Ook in de zomer is het mogelijk om bij ons langs te komen in onze kliniek in Den Haag voor microneedling en peeling behandelingen in de zomer. Onze ervaren huidtherapeut bepaalt samen met jou altijd het geschikte behandelplan voor jouw huid.

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over peelings in de zomer!


Mag ik een peeling ondergaan in de zomer?

vrouw op het strand in de zomer✔️ Jazeker! In de zomer droogt de zon je huid uit en gaat jouw huid meer dode huidcellen maken om zich te beschermen tegen deze invloeden. Deze dode huidcellen zorgen ervoor dat talg lastiger je huid kan verlaten. Na de zomer krijgen dan ook veel mensen meer last van een vette huid, grove poriën en puistjes / ontstekingen (acne). Ook maakt je huid meer pigment aan in de zomer en kan je door de dode huidcellen last krijgen van een doffe huid.

Kortom: veel huidproblemen ontstaan juist in de zomer. Het is zonde om jouw huidverbetering een heel seizoen stil te leggen. Wij zijn dan ook juist voorstander om tijdens de zomer door te behandelen. Natuurlijk op geheel veilige wijze!


Maar mijn huid ziet er juist mooier uit in de zomer?

Doordat je huid een gezond kleurtje krijgt en je onzuiverheden indrogen, ziet de huid er op het oog vaak mooier uit. Maar waarschijnlijk merk je dan ook dat, zodra het zonnetje verdwijnt, jouw huidproblemen ineens weer toenemen! Grove poriën door een teveel aan talg, een vettere huid, uitbraken van acne… Vaak zelfs erger dan voor de zomer begon! Dit komt dus door de dode huidcellen.

Om de terugval na de zomer te voorkomen is het belangrijk om je huid juist in de zomer ook goed te verzorgen en activeren met de beste producten van de beste merken én aanvullend huidverbeterende behandelingen in onze huidkliniek in Den Haag!

Een peeling behandeling in de zomer is dus júíst een goed idee.

AFSPRAAK MAKEN


Hoe zorg ik voor goede zonbescherming van mijn huid?

Laten we vooropstellen dat het belangrijk is je huid goed te beschermen tegen de invloed van de zon. Dit geldt sowieso altijd, maar zeker in de zomer, voor iedere huid.

Wij adviseren de IMAGE Skincare Prevention Daily Matte Moisturizer SPF 30. Deze matterende dagcrème met SPF 30 valt onder de categorie “hoog” qua zonbescherming. Factor 30 houdt 97% van de UV-straling tegen. Doordat de dagcrème matterend werkt en talg absorbeert, laat hij bovendien geen vettig laagje achter en is het de beste dagbescherming voor de acne, vette en grove poriën gevoelige huiden.

→ Meer informatie over onze beste dagcrème? Klik hier.


Waarom moet ik extra opletten met de zon na een peeling?

Pigment peeling bij De Online Kliniek in Den Haag: pigmentvlekken verwijderenTijdens een peeling behandeling werken we aan de verbetering van jouw huid (denk aan verminderen acne, pigment, rimpels, rosacea, droge / doffe huid of juist vette huid). Dit doen we door middel van zuren in een hoog percentage (bijv. Glycolzuur, Salicylzuur, vitamine C, Retinol). Door deze zuren wordt jouw dode huidlaag dunner. Een peeling verwijdert namelijk het bovenste laagje dode huidcellen van je huid en kan hierdoor dieper in de huid jouw levende huidcellen stimuleren.

Omdat de dode huidlaag onze huid van nature beschermt tegen UV-straling, is deze bescherming minder aanwezig na een peeling. Je huid goed beschermen met de juiste dagverzorging na een peeling is dus extra belangrijk. Maar, nogmaals, goede zonbescherming is voor iedere huid iedere dag belangrijk!

→ TIP: Meer weten over jouw huid en de zon? Lees onze blog met veelgestelde vragen!


Moet ik na een peeling binnenblijven?

❌ Nee. Na een peeling ga je goed beschermd onze kliniek uit met de beste zon bescherming voor jouw huid.

Brush on block SPF 30 zonbeschermingWe raden je wel aan om de eerste paar dagen na een peeling wel goed op te passen met de zon. Draag altijd je IMAGE Skincare Prevention dagcrème met SPF zonbescherming en smeer deze extra bij wanneer je naar buiten gaat. Ook kan je kiezen om extra bij te poederen met de Brush On Block, een minerale transparante poeder met SPF 30 bescherming, zodat je geen SPF crème hoeft aan te brengen (ideaal voor over je make-up).

TIP: zet de eerste paar dagen, als je naar buiten gaat, een petje of hoedje op. Zo creëer je een natuurlijke schaduw op je gezicht waardoor je huid minder blootgesteld wordt aan UV-straling.


Hoe lang mag ik na de peeling niet de zon in?

Je mag zeker gewoon naar buiten, ook wanneer het zonnetje schijnt. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: na een peeling in de zomer is goede zon bescherming wel essentieel (SPF meerdere keren per dag en creëer een natuurlijke schaduw met je petje of hoedje). Nogmaals, deze bescherming is belangrijk voor elke huid in de zomer!

Om de vorming van pigment door UV-straling te voorkomen, raden we altijd aan voorzichtig te zijn met je gezicht in de zon. Blijf bijvoorbeeld geen hele middag met je gezicht in de zon op het terras zitten. Ook dit geldt trouwens weer voor iedere huid :-).

Maar geen zorgen, in onze kliniek nemen we ook voorafgaand tijdens het behandelplan en na een peeling altijd de do’s en dont’s goed met je door, dan weet je precies waar je aan toe bent!

→ Meer weten over de oorzaak van pigmentvlekken? Lees onze blog hier.


Wat is een persoonlijk behandelplan?

In de kliniek kijken we altijd naar jouw huid op dat moment en kiezen we samen de best passende behandeling. We houden hierbij rekening met jouw persoonlijke wens in huidverbetering en het seizoen.

Wil je bijvoorbeeld pigment verminderen? En ben je een zonliefhebber of werk je veel buiten? Dan kiezen wij liever in de zomerperiode voor een level 1 en 2 peeling of microneedling en bouwen we in het najaar jouw behandeling op naar een level 3 of 4 peeling. Zo blijven we je huid het hele jaar door verbeteren en zie jij het snelste en mooiste resultaat!


Mag microneedling behandeling in de zomer?

microneedling bij De Online Kliniek in Den Haag✔️ Zeker weten! Het fijne van de microneedling behandeling is dat de downtime na de behandeling korter is dan na een peeling. Je huid heeft na een microneedling behandeling 48 uur een ontstekingsreactie (roodheid, eventueel een lichte zwelling). Pas in die 48 uur na de behandeling extra op met UV-straling om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.

Na deze 48 uur voelt je huid weer comfortabel aan en zie je niets meer van de behandeling. Ook dan is het altijd weer belangrijk je huid te beschermen met een goede dagcrème. Smeer deze ook weer extra bij gedurende de dag (elke twee uur) en draag waar mogelijk een hoedje of petje.


Wat moet ik veranderen in mijn huidverzorging in de zomer?

Veel van onze klanten denken dat ze compleet andere producten nodig hebben in de zomer dan in de herfst of winter. Dit is zeker niet altijd het geval.

Wij vinden het belangrijk om altijd te kijken naar waar je huid behoefte aan heeft! Een switch is niet altijd nodig, maar in sommige gevallen wel fijn. Bijvoorbeeld als je merkt dat je huid wat droger wordt in de zomer en wat meer gaat trekken na het douchen? Dan kan je huid wel een extra hydratatie boost gebruiken!

Stuur ons altijd gerust een berichtje als je twijfelt, we adviseren en kijken graag met je mee.

Klik hier om ons direct een WhatsApp bericht te sturen


Heb je wat skincare tips voor de zomer?

Natuurlijk!

  • Smeer extra SPF! Iedere twee uur je bescherming smeren is, zeker op zonnige dagen, een must-do om je huid goed te beschermen tegen de UV-straling. Onze favoriet (altijd handig in je tas) is de Brush On Block, een minerale transparante zonbescherming.
  • Mesoestetic HA Densimatrix serumMerk je dat je huid meer behoefte heeft aan hydratatie? Kies voor een serum met Hyaluronzuur, zoals het Mesoestetic HA Densimatrix Serum.
  • Ben je gevoelig voor pigment? Voeg dan pigment onderdrukkende producten toe aan je routine. Wij adviseren het IMAGE Skincare ILUMA Intense Lightening Serum vanwege de krachtige anti-oxidante werking.

Meer tips? Volg onze socials (Instagram, Facebook, TikTok) of stuur ons gerust een berichtje via mail of WhatsApp.


Kan ik in de zomer mijn thuisproducten met zuren blijven gebruiken?

✔️ Ja, 100%! Zoals eerder in deze blog aangegeven blijft het exfoliëren van jouw huid erg belangrijk in de zomer. Doordat je in de zomer meer dode huidcellen, pigment en talg aanmaakt is het juist belangrijk om exfoliërende producten en producten met zuren thuis te gebruiken.

Doe dit natuurlijk wel altijd in combinatie met een dagcrème met SPF én gebruik je crèmes met Glycolzuur, Retinol en Salicylzuur in de avond en niet overdag. Je huid wordt namelijk gevoeliger voor zonlicht tijdens het gebruik van deze ingrediënten.


Wat is de beste gezichtsbehandeling in jullie kliniek in Den Haag?

Peelings-De-Online-KliniekLeuke vraag! Per persoon is het verschillend wat de beste behandeling is. Iemand die last heeft van pigmentvlekken heeft natuurlijk geen baat bij een acne peeling. Wij kijken altijd voorafgaand aan een behandeling goed naar wat je huid nodig heeft en bespreken samen met jou wat we gaan doen!

Wil je je huid graag laten stralen in de zomer? Dan raden wij een droge / doffe huid peeling aan, dit is echt een oppepper voor je huid! Hoog % vitamine C zorgt voor een echte collageen- en hydratatie boost en werkt exfoliërend op je dode huidcellen. Dit zodat je huid weer gaat stralen. Ook bevat deze peeling Glycolzuur, dit verwijdert je dode huidcellen en hydrateert je huid in de diepte. Ten slotte verheldert je huid door de Melkzuur in deze peeling, dit zorgt voor een egale GLOW! Bovendien breekt deze peeling ook eventuele opgelopen zonschade af, zeker een aanrader!

AFSPRAAK MAKEN


Waar kan ik gratis huidadvies aanvragen?

Dit kan zowel online als offline in onze kliniek in Den Haag! Door te klikken op de button hieronder bekijk je alle mogelijkheden: via e-mail, WhatsApp, gratis huidconsult of onze online vragenlijst.

GRATIS HUIDADVIES

→ Wist je dat we je in onze blogs ook graag tips geven? Lees bijvoorbeeld hier onze 5 tips tegen rimpels!


Mag een peeling als je zwanger bent?

Ja, zeker! Niet alle zuren zijn geschikt voor gebruik tijdens je zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan Retinol, Salicylzuur en Glycolzuur. Maar onze zwangerschaps peeling is 100% veilig tijdens jouw zwangerschap. Deze peeling pakt vermoeide huid aan en geeft je huid een intense boost. Hello, pregnancy glow! Ook deze peeling behandeling is mogelijk in de zomer.

BOEK ZWANGERSCHAPS PEELING

→ TIP: Meer tips voor jouw huidverzorging tijdens je zwangerschap? Bekijk onze blog.


Hoe kan ik langskomen voor een GRATIS huidconsult?

Plan direct een afspraak in via onze website (klik op de button hieronder)

AFSPRAAK MAKEN

Of stuur ons gerust een WhatsApp, dan reserveren wij een plekje voor je!


Hoe kies ik de beste kliniek in Den Haag?

Wij raden aan om altijd vooraf de reviews te lezen, zodat je een beeld krijgt van de behandelaars en de kliniek. Omdat we er zeker van willen zijn dat jij je op je gemak voelt bij ons, bieden we ook een GRATIS huidconsult aan. Hierbij kan je kennismaken met onze huidtherapeut, wordt je huid volledig gereinigd én bespreken jullie samen jouw behandelplan.

BOEK GRATIS CONSULT

Wij ontvangen in onze kliniek klanten vanuit heel Nederland en België voor een gezichtsbehandeling. We zien klanten uit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, maar ook uit Utrecht, Zeeland, Limburg en Antwerpen!

Je kan onze kliniek op het Bankaplein 2 gemakkelijk bereiken vanaf Den Haag Centrum (OV vanaf Den Haag Centraal) of per auto. Parkeer gratis naast de deur!

→ Meer weten over onze behandelingen? Lees meer over onze behandeling acne, behandeling pigment(vlekken), rosacea behandeling of behandeling rimpels.


Wat vinden jullie klanten van De Online Kliniek?

In de kliniek merken wij dat onze klanten ontzettend tevreden zijn, nieuwe dingen leren over hun huid en huidverzorging en natuurlijk blij zijn met de resultaten! Echter, voor dit onderdeel laten wij liever onze klanten zelf aan het woord.

Bekijk hieronder onze drie meest recente reviews op Google!

Review De Online Kliniek Wilma Pakvis gezichtsbehandeling Den Haag Review De Online Kliniek Svenja Koolhof gezichtsbehandeling Den HaagReview De Online Kliniek Robert van Gennep gezichtsbehandeling Den Haag


Vragen

Heb jij ook een prangende vraag waar je antwoord op wil? Over behandelingen in de zomer, of iets heel anders? Mail, bel of WhatsApp ons gerust!

+31 (0) 6 11 80 79 43
info@deonlinekliniek.nl

Behandellocatie: Bankaplein 2, Den Haag

Wil je op de hoogte blijven van al onze producten en acties van IMAGE Skincare, Alpha-H, LAVIESAGE, Medik8, Vitakruid, Mesoestetic, Toskani, Vita Liberata, LOVELI en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Reageren